#459
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Bani publici pentru chiolhanuri la Zilele Orasului, Zilele Zilelor

Bani publici pentru chiolhanuri la Zilele Orasului, Zilele Zilelor

Revista nr. 408 | 22-08-2017 | Alexandru Mitchievici


După vacanţa de vară, una mai mică desigur, au reînceput conferinţele de presă la filiala Alba a ALDE. Luni, 21 august, preşedintele ALDE Alba a abordat câteva subiecte, printre care şi situaţia primăriilor care cheltuie mult prea mult pe Zilele Oraşului şi alte manifestări publice.


Ioan Lazăr, preşedintele ALDE Alba: „Vreau să vorbesc despre marile chiolhanuri pe bani publici ale primarilor din Alba de Zilele Oraşului, Zilele Zilelor… La începutul anilor 90, majoritatea întreprinzătorilor şi-au deschis baruri, nu se gândeau la ceva mai mare. Chiar şi eu am optat pentru un bar în 1991, dar în foarte scurt timp am decis să vând electronice. La fel fac astăzi primarii, nu evoluează. Cheltuie prea mulţi bani pe artificii, petreceri şi altele de genul ăsta, pentru ca unii să iasă în evidenţă. Eu cred că e nevoie şi de astfel de evenimente publice, dar la un nivel mai scăzut”.

Solicitat să dea un caz concret, Ioan Lazăr a răspuns: „Eu cred că s-au cheltuit foarte mult pentru Zilele Oraşului Sebeş: peste 100.000 de euro, 115.000, şi multă publicitate am văzut… Evenimente pentru oameni trebuie făcute, dar cu bani mai puţini. Sunt multe alte lucruri care pot fi făcute cu banii publici: trebuie reparate străzile, canalizare, şcoli, spitale. Dacă tot faci Zilele Oraşului, cred că poţi să o faci cu bani din sponsorizări, iar Primăria să investească în infrastructură. Să mai terminăm cu chermezele pe bani publici”.

Primăria Sebeş a alocat 115.000 de euro pentru Zilele Municipiului Sebeş. Au fost trei zile de festival în weekendul 18-20 august 2017. Revista electronică a solicitat o situaţie a cheltuielilor, onorarilor, bani de publicitate, alte cheltuieli, sponsorizări, dar competenţii din Primăria Sebeş nu pot să ofere aceste informaţii de interes public, deşi evenimentul s-a desfăşurat în ultimele zile şi au hârtiile pe masă... Sau e doar rea-voinţă, refuzul de a oferi informaţii publice !

Primăria Alba Iulia a dat aproape 200.000 de euro pentru Alba Fest 2017, oficial suma se ridică la 910.800 de lei !!!
 

Foto: Facebook Dorin Nistor
 

CITEŞTE şi:
 
Taguri: bani publici, chiolhanuri, Zilele Orasului Sebes, Zilele Zilelor, Ioan Lazar

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>