#452
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Dorli Blaga, Cetatean de Onoare al Municipiului Sebes

Dorli Blaga, Cetatean de Onoare al Municipiului Sebes

Revista nr. 407 | 14-08-2017 | Alexandru Mitchievici


Veşti bune de la Sebeş: consilierii locali au decis ca Municipiul Sebeş să acorde titlul de Cetățean de Onoare doamnei Dorli Blaga, fiica poetului, filozofului, dramaturgului Lucian Blaga, născut în apropierea burgului săsesc, în Lancrăm.


Titlul va fi acordat în cadrul unei ceremonii festive care va avea loc joi, 17 august 2017, cu prilejul deschiderii oficiale a Zilelor Municipiului Sebeș. Evenimentului festiv va fi găzduit de grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica” din Sebeş, începând cu ora 19.00, fiind deschis publicului larg.

Într-un comunicat al Primăriei Sebeş se precizează că „doamna Dorli Blaga este împuternicită prin testament de tatăl său să îi administreze opera şi este deţinătoarea drepturilor de autor asupra operei lui Lucian Blaga, ea implicându-se în special în perioada de după 1990, în munca de recuperare şi valorificare a operei poetului.

Ana-Dorica Bugnariu, cunoscută multora dintre noi ca Dorli Blaga, şi-a dedicat întreaga viaţă administrării şi valorificării patrimoniului filosofic, literar şi teatral lăsat de tatăl său, şi-a orientat eforturile în sensul editării şi publicării monumentalei opere a părintelui său, care la dispariția prematură a marelui filosof era împrăştiată prin biblioteci şi arhive.

Doamna Dorli Blaga este autoarea volumului de memorii intitulat: „Tatăl meu, Lucian Blaga”. De asemenea, a desfăşurat o prodigioasă activitate ştiinţifică relevabilă în articolele publicate în revistele de specialitate.

Pentru toate eforturile constante de recuperare și conservare a operei tatălui său, care a pus acest spațiu pe harta culturală și universală, titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Sebeş este o recunoaştere oficială a acestor merite.

Consiliul Local al Municipiului Sebeş, întrunit în şedință extraordinară în data de 7 august 2017, a aprobat în unanimitate proiectul de hotărâre propus de consilierul local Nicolae Moga”.
 
 
*Va fi interesant dacă Dorli Blaga va veni să ridice distincţia. Ea a refuzat constant să fie prezentă la Festivalul Internaţional Lucian Blaga de la Sebeş !
 

CITEŞTE şi:
 
Taguri: Dorli Blaga, cetatean de onoare al Municipiului Sebes, zilele orasului 2017

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>