#455
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Maestrul si fata de maritat

Maestrul si fata de maritat

Revista nr. 404 | 28-07-2017 | Alexandru Mitchievici


Un nou spectacol marca Skepsis la Alba Iulia. Sâmbătă, 29 iulie 2017, ora 20.30, grupul Skepsis propune o seară dedicată teatrului absurd cu un spectacol inspirat de piese într-un singur act semnate de Eugen Ionesco: Maestrul şi fata de măritat.

 
Întâlnirea cu actorii Skepsis are loc în faţa Muzeului Naţional al Unirii.
 
Sinopsis: Admiraţie, veneraţie, inspiratie... câteva din trăirile intense pe care întâlnirea cu Maestrul le trezeşte în noi. Îl privim de la depărtare, îl aşteptăm cu nerăbdare. Vrem să copiem fiecare gest, fiecare emoţie, fiecare acţiune a Maestrului. E lângă noi, este în noi, este pretutindeni… Ce se întâmplă când formele îşi pierd fondul, când inspiraţia este doar o dorinţă primară şi când copiem orbeşte, la infinit fără a înţelege nimic din tot ce facem, fără a pune nici o întrebare?... Doar Maestrul ştie, fiindcă e genial!...
 
Ne oprim la mijloc de viaţă şi povestim despre ce am văzut, despre ce am auzit, despre ce am trăit, despre copii noştri ca despre realizările noastre. Ne etalăm cunoştinţele şi ne umflăm ego-ul fără să ne dăm seama că nu reuşim decât să ne dovedim goliciunea, superficialitatea. Comunicarea este redusă la o simplă mecanică a încuvinţării, gândirea este redusă la politeţe. Spunem Da şi Nu în mod gratuit până pierdem semnificaţia acestor cuvinte. Ne dăm seama de formele fără fond abia când realitatea ne contrazice radical prin... absurd!
 
Vă aşteptăm să savurăm împreună aroma unică a unui gen aparte, unde nimic nu este ceea ce pare şi unde nonsensul rutinei cotidiene pe care o construim şi care treptat anulează individualitatea este mai evident ca niciodată.
 
Distribuţie: Diana Bîrsan, Antonella Serafino, Oliviu Grozav, Denise Acciaiuoli, Almond Chismorie, Ludmila Cioflică, Viorel Cioflică şi... Maestrul.
 
Regia: Viorel Cioflică.
 
Proiectul Stagiunea cu Skepsis 2017 se desfăşoară în perioada ianuarie–decembrie 2017. Este vorba de un proiect de tineret care se bazează pe motivarea acestuia de a se implica în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului şi de a participa activ la viaţa socio-culturală a comunităţii. Prin acest proiect Asociaţia Grupul Skepsis pregăteşte şi oferă publicului albaiulian o serie de spectacole de teatru şi divertisment.
 
 
CITEŞTE şi:
 
 
 
 
 

 

 

Taguri: Skepsis, maestrul si fata de maritat, stagiunea teatrala

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>