#451
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Comisia Parlamentului pentru Centenarul Marii Uniri se reuneste la Alba Iulia

Comisia Parlamentului pentru Centenarul Marii Uniri se reuneste la Alba Iulia

Revista nr. 404 | 24-07-2017 | Alexandru Mitchievici


Marţi, 25 iulie 2017, la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia va avea loc prima şedinţă solemnă a Comisiei Parlamentului României pentru Celebrarea Centenarului Marii Uniri și a Războiului pentru Întregirea Neamului. Se aşteaptă ca participanţii să dezbată aspecte privitoare la evenimentele organizate cu această ocazie.


Organizatorii spun că (începând cu ora 11.00) la Alba Iulia se vor afla reprezentanți ai Academiei Române, senatori și deputați, miniștri, secretari de stat, consilieri parlamentari, precum și reprezentanți ai instituțiilor și organismelor cu responsabilități în organizarea evenimentelor.

Printre cei prezenţi se va număra şi ministrul Culturii, Liviu Romaşcanu, cel care a condus două tabloide: Cancan şi Libertatea. PSD avea multe opţiuni pentru Ministerul Culturii, dar l-a ales pe Liviu Romaşcanu, care a fost puternic contestat pentru trecutul său de ministru al culturii... tabloide.
 
 

Rectorul Universităţii Alba Iulia, prof. univ. dr. Daniel Breaz: „Vă invităm la întâlnirea cu membrii Comisiei și cu invitații acesteia, care va avea loc în Sala Senatului Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, cu începere de la ora 11.00”.
 
 

Unele din problemele privind organizarea Centenarului sunt imposibil de rezolvat, dacă ne gândim că Centenarul debutează peste 5 luni !

În ziua de 19 iulie, deputatul liberal de Alba Florin Roman scria pe contul personal de facebook: „Astăzi, s-a reunit pentru prima dată, Comisia specială a Camerei Deputaţilor și Senatului dedicată Centenarului Marii Uniri. Am solicitat să lucrăm și în vacanţă pentru a recupera timpul pierdut de Departamentul Centenar. O nouă întâlnire a comisiei va avea loc marți la Alba Iulia, capitala Marii Uniri! Doamne ajută să fie un bun început! Deși mă tem că nu va fi aşa! Cu un președinte de comisie expert în „tabloide” și un şef de departament, fost paznic, îmi este foarte greu să cred în aşa ceva. Aştept ca acest ministru efemer Lucian Romaşcanu să facă ce trebuie și să demisioneze din fruntea comisiei, calitate incompatibilă cu cea de ministru. Omul ăsta habar nu are de regulamente și nu știe pe ce lume trăiește”.
 

CITEŞTE şi:
 
Taguri: comisia parlamentului, centenarul marii uniri se reuneste, UAB, Alba Iulia, Liviu Romascanu

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>