#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Crainicii sportivi ai Ardealului s-au intalnit la Hanul Secuiesc din Tusnad

Crainicii sportivi ai Ardealului s-au intalnit la Hanul Secuiesc din Tusnad

Revista nr. 36 | 23-06-2010 | Alexandru Mitchievici

Staţiunea Tuşnad a găzduit de vineri până duminică (18-20 iunie) tradiţionala întâlnire anuală a crainicilor-reporteri sportivi de la studiourile regionale Radio România, cei care transmit meciurile de fotbal din Liga a 2-a, seria Vest. Radio Tg. Mureş s-a achitat cu brio de dificila sarcină organizatorică, iar pentru ca tacâmul să fie complet, a şi marcat prin echipa proprie de fotbal, de 12 ori (n.a. - scorul final a dost 12-9) în poarta formaţiei ospitalerelor gazde, apărată chiar de primarul Tuşnadului, Albert Tibor.
Momentele de relaxare de la „Hanul Secuiesc”, de pe terenul de fotbal sintetic, de pe aleile minunatei staţiuni harghitene, dar şi frumoasă şi plăcută surpriză, de la Lacul Sfânta Ana, au făcut ca oamenii cu microfonul destinat fotbalului de „B” să fie în formă maximă la ora ediţiei speciale a emisiunii „Sport Club Radio – Gazeta Sporturilor” realizată la complexul hotelier „Anna” din Tuşnad. Cu acest prilej au fost trase concluziile unui sezon de Liga a 2-a, seria Vest, scurtcircuitat de retrageri, excluderi şi rezultate stabilite la „masa verde”. Doar promovarea braţ la braţ a formaţiilor ardelene FCM Tg. Mureş şi „U” Cluj (n.a. - care va disputa la Alba Iulia meciurile de pe teren propriu până la darea în folosinţă a noului stadion „Cluj Arena”) a fost considerată cvasi unanim de către cei prezenţi de bun augur într-un context competiţional plin de bube, hibe şi... trăznăi federale.
Din toamnă va fi mai bine, cel puţin din punctul de vedere al transmisiunilor fotbalistice din fiecare dimineaţă de sâmbătă. „Sport Club Radio – Gazeta Sporturilor” va reveni pe frecvenţe la sfârşitul lunii august cu mult elan radiofonic, dar şi cu o interfaţă de internet. Meciurile Unirii Alba Iulia vor fi transmise de jurnaliştii Radio Tg. Mureş, care s-ar putea regăsi de asemenea în cabina Stadionului „Municipal” din Sibiu pentru a relata evoluţiile nou-promovatei Voinţa.
Mai trebuie spus că la Tuşnad s-au făcut şi premieri pentru alureaţii sezonului 2009/2010 al Ligii a 2-a de fotbal, seria Vest, stabiliţi pe baza opţiunilor crainicilor-reporteri. Remarcaţii anului sunt: Roberto Ayza (Dacia Mioveni) – cel mai bun jucător, Vali Coşereanu  (Dacia Mioveni) – cel mai bun junior; Romulus Pop (Tg. Mureş) – cel mai bun arbitru; Paul Batin (UT Arad) – golgheterul Ligii a 2-a seria Vest. Recompensele pentru cei mai buni dintre cei buni au venit de la generoşii sponsori.

*A transmis pentru revista Plaiu Luminatu jurnalistul albaiulian Lucian Dărămuş...

Taguri:Crainicii sportivi ai Ardealului s-au intalnit la Hanul Secuiesc din Tusnad

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>