#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Din lipsa acuta de kosoni... Festivalul Cetatilor Dacice se amana pana la Pastele Cailor

Din lipsa acuta de kosoni... Festivalul Cetatilor Dacice se amana pana la Pastele Cailor

Revista nr. 36 | 23-06-2010 | Alexandru Mitchievici

Şeful dacilor apulii a decis ca în acest an să nu mai aibă loc Festivalul Cetăţilor Dacice, programată în perioada 25-27 ale lunii Cireşar (imediat după solistiţiul de vară).
Dumitrelus per Scoryllo, preşedintele Uniunii de Triburi Apulia, a decis că nu sunt suficienţi kosoni la visterie, şi de aceea a dat ordin la un tarabostes de încredere Dan Popescus – şef al visteriei Uniunii de Triburi Apulia (un fel de Consiliu Judeţean) – să oprească în acest an desfăşurarea Festivalului Cetăţilor Dacice din regiunea Apuliilor.
Tarabostesul Popescus s-a conformat şi a dat ordin la comaţii săi ca să nu mai cheltuie aiurea kosonii pe acest eveniment.
Reamintim, Festivalul Cetăţilor Dacice a fost înfiinţat de către Dumitrelus per Scoryllo în anul 2 de domnie (anul 2006 după calculele moderne) în fruntea Uniunii de Triburi a Apulilor. Aşadar, în 2010 trebuia să fie ediţia a V-a a Festivalului Cetăţilor, care însă nu va mai fi (sau nu mai este, vorba unui dacus miticensis dâmboviţeanus).
Este credem un motiv pentru Havyx şi Sandu Peresus să se bucure de necazul lui Dumitrelus. Acesta din urmă este văzut ca un periculos contracandidat la şefia apulilor portocalii şi, de aceea, orice eşec profesional al lui Dumitrelus se răsfrânge şi asupra carierei sale politice în cadrul apulilor portocalii.
Anularea festivalului nu are legătură credem cu faptul că primele 3 ediţii au fos câştigate de apulii din Cricău, iar ediţia a IV-a de către dacii din Cetatea de Baltă, de unde se trage Alinus Cucui, unul din vice-şefii Uniunii de Triburi a Apulilor...

„Unii spun că sunt prea puţine evenimente de genul acesta, şi le dau dreptate; celor care spun că sunt prea multe nu le dau dreptate: ori nu sunt pricepuţi, ori sunt rău intenţionaţi. Eu spun doar că nimeni şi nimic nu ne poate opri în a promova şi a pregăti o ramură economică atât de importantă cum este turismul, nici cei mai rău intenţionaţi (indiferent cine), şi mai ales criza economică, despre care toţi vorbesc”, a declarat Dumitrelus în iunie 2009, înaintea ediţiei a IV-a a Festivalului Cetăţilor Dacice, când criza economică a Daciei nu se simţea prea acut.

Aşadar în anul de graţie 2010 nu vom avea Festivalul Cetăţilor Dacice, amânat (amânarea este un termen cam eufemistic) sine die până la Paştele Cailor. Până atunci Dumitrelus per Scoryllo speră că găsească o mină de aur sau o comoară cu kosoni. Ori la Alburnus Maior ori în altă parte prin zona Apuliei.
 


Din lipsa acuta de kosoni... Festivalul Cetatilor Dacice se amana pana la Pastele Cailor Din lipsa acuta de kosoni... Festivalul Cetatilor Dacice se amana pana la Pastele Cailor Din lipsa acuta de kosoni... Festivalul Cetatilor Dacice se amana pana la Pastele Cailor Din lipsa acuta de kosoni... Festivalul Cetatilor Dacice se amana pana la Pastele Cailor Din lipsa acuta de kosoni... Festivalul Cetatilor Dacice se amana pana la Pastele Cailor Din lipsa acuta de kosoni... Festivalul Cetatilor Dacice se amana pana la Pastele Cailor
Taguri:Din lipsa, acuta, kosoni, Festivalul Cetatilor Dacice, 2010, editia a V-a, se amana, Pastele Cailor

Ratari

Criticisme (3)

visarion
23-06-2010
bravo, acum cand s-a obisnuit lumea cu acest festival, acum cand primarii au invatat si ei cum se organizeaza asa ceva, acum cand incet incet incepea sa devina o traditie s-a oprit tot. continuati tot asa, distrugeti tot.
Raspunde
camelia
23-06-2010
un singur lucru vreau sa subliniez. festivalul acesta se organizeaza din bani publici. daca acesta expresie va este familiara domnule autor, atunci stiti ca banii publici inseamna taxe si impozite platite de cetatenii care muncesc cu toate actele in regula. intr-o economie afectata de criza economica globala, mi se pare firesc sa mai strangem cureaua. parerea mea este ca inainte de a arunca cu noroi incotro apucati, ar fi fost bine sa va faceti o idee despre costurile unui astfel de eveniment, raportate la impactul lui economic ulterior (si aici ar fi trebuit sa analizati cel mai de baza item, respectiv, numarul de turisti din anul anterior, raportat la numarul de turisti din anul curent, pentru zona respectiva). dar sa nu ne adancim in analize economice. pe viitor, ca un bun cetatean platitor de taxe si impozite cum presupun ca sunteti, ar fi bine sa fiti informat in legatura cu acest mecanism de cheltuire a banului public.
Raspunde
nume
11-08-2010
Va zic io problema, s-a stricat traditia. Adica de 3 ani festivalul a avut loc la Cricau, acolo tre` sa si ramana. Va zic eu este un semn :)).Pt ce sa-l mutam, sunt peisaje faine, oameni faine etc, asa k de la anu tot la Cricau, si o sa fie si mai fain; oricum festivalul a crescut de la an la an :). Acum probabil k nu se vede doza de subiectivism... :)
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>