#451
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Skepsis propune doua spectacole in acest weekend la Alba Iulia

Skepsis propune doua spectacole in acest weekend la Alba Iulia

Revista nr. 402 | 13-07-2017 | Alexandru Mitchievici


Teatrul Skepsis revine la Alba Iulia după o scurtă absenţă...


Vineri, 14 iulie 2017, începând cu ora 20.00, în faţa Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia va avea loc spectacolul „Procesul lui Prometeu”, un spectacol original, cu caracter simbolic.
 
Având ca temă binecunoscutul mit grecesc al titanului Prometeu, cel care a furat focul de la zei pentru ca mai apoi să-l dăruiască omenirii, spectacolul propune un episod apocrif menit să explice cum anume au fost văzute şi cântărite acţiunile lui Prometeu de către semenii săi. Liderii comunităţii sunt nevoiţi să reacţioneze la schimbările aduse de apariţia focului în viaţa oamenilor, iar cetăţenii sunt chemaţi să judece acţiunile lui Prometeu, ne anunţă reprezentanţii grupului Skepsis în descrierea spectacolului.

Urmează duminică, 16 iulie 2017, un alt spectacol: începând cu ora 20.00, în faţa Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia grupul Skepsis vă prezintă spectacolul „Pulcinella şi Contele Dracula”. Pulcinella, binecunoscutul personaj din Comedia dell Arte, călătorind prin Europa în căutarea unui stăpân în slujba căruia să prospere, ajunge la porţile castelului lui Dracula. Ceea ce urmează este greu de închipuit, deoarece Pulcinella descoperă că a fi servitorul lui Dracula nu este o slujbă uşoară.

Spectacolele Skepsis sunt realizate în colaborare cu Cristian Izzo (Italia), aflat la Alba Iulia pentru o săptămână la invitaţia grupului Skepsis în cadrul demersului de dezvoltare a parteneriatului artistic de tineret cu caracter intercultural. Pe baza acestuia, Cristian Izzo, tânăr actor, dramaturg şi poet este prezent la Alba Iulia pentru a lucra cu grupul Skepsis în pregătirea şi aprofundarea artei actorului.
 
 
 
 
În cele două spectacole îi putem reîntâlni pe actorii Ludmila Cioflică, Elena Smeu-Mare, Corina Bejinariu, Oliviu Grozav, Vinicius Moldovan, Viorel Cioflică, Răzvan Cociobea, Vasile Dîngă, Cristian Izzo.

Suportul tehnic este asigurat de Andreea Aron, Ovidiu Bartha.

În cazul vremii nefavorabile, spectacolele vor fi amânate pentru alte ocazii.

„Proiectul Stagiunea cu Skepsis 2017 este desfăşurat în perioada ianuarie–decembrie 2017, fiind un proiect de tineret şi bazându-se pe motivarea acestuia de a se implica în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului şi de a participa activ la viaţa socioculturală a comunităţii. Prin acest proiect Asociaţia Grupul Skepsis pregăteşte şi oferă publicului albaiulian o serie de spectacole de teatru şi divertisment”, precizează reprezentanţii grupului Skepsis.

Partenerii Skepsis sunt Primăria Municipiului Alba Iulia, Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, Fundaţia Inter-Art Aiud, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia şi Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.
 

CITEŞTE şi:
 
Taguri: asociatia, Skepsis, spectacol in aer liber, vara teatrala, Pulcinella si contele Dracula

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>