#455
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Nguyen Le canta la Garana Jazz Festival 2017

Nguyen Le canta la Garana Jazz Festival 2017

Revista nr. 401 | 02-07-2017 | Alexandru Mitchievici


Muzicianul francez de origine vietnameză Nguyen Le revine la Gărâna la 10 ani de la prima sa prezenţă. Gărâna Jazz Festival este cel mai mare festival de jazz din România. Ediţia 2017 are loc în perioada 6-9 iulie... 


Nguyen Le vorbeşte despre proiectul Ha Noi Duo: „Ngô Hồng Quang şi cu mine suntem doi muzicieni cu o evoluţie şi o educaţie muzicală care nu putea să urmeze căi diferite. Deja am găsit ceea ce împărtăşim: să exprimăm sufletul Vitenamului cu lumea largă, să mergem împreună spre rădăcinile, dar şi spre viitorul muzicii vietnameze. Vietnamul este o ţară care evoluează aşa de rapid şi de minunat, populaţia Vitenamului este aşa de plină de tinereţe, curiozitate şi de foamea de a învăţa tot ceea ce se poate din Occident. Dar în acelaşi timp, multă lume simte că este vital să nu uităm niciodată trecutul”, spune Nguyen Le.

Născut în 1959 la Paris, Nguyen Le se simte foarte conectat cu moşternirea culturală a familiei sale vietnameze. A început să cânte la tobe la 15 ani, dar foarte curând a trecut la un alt instrument care îl va face cunoscut în întreaga lume: chitara.

În 1987 s-a alăturat proiectului muzical Orchestra Naţională de Jazz din Franţa. Germanii de la prestigiosul ziar Frankfurter Allgemeine Zeitung titrează: „Nimeni nu cântă la chitară ca el !”

Nguyen Le a participat la diverse proiecte jazzistice: cele mai cunoscute fiind ELB (cu Peter Erskine şi Michel Benita) sau propriul său concept, Jimi Hendrix Project.

În concertele sale Nguyen Le interpretează piese celebre din rock (Cream, Led Zeppelin sau Janis Joplin), dar influenţele asupra muzicii sa sunt foarte diferite, de la flamenco la muzica orientală sau cea asiatică, fiind definiţia corectă a world music.

Nguyen Le a cântat la Gărâna Jazz Festival în 2007, o ediţie antologică, în care au fost prezenţi şi Scott Henderson şi Jan Garbarek. Pe scenă, alături de Nguyen Le se aflau Cathy Renoir, Hadrien Feraud, Stephane Galland.

Albume semate de Nguyen Le:

SONGS OF FREEDOM
NGUYÊN LÊ SIGNATURE EDITION 1
SAIYUKI
WALKING ON THE TIGER’S TAIL
PURPLE - Celebrating Jimi Hendrix
BAKIDA
MAGHREB & FRIENDS
TALES FROM VIÊT-NAM
THREE TRIOS
HOMESCAPE
MILLION WAVES

În colaborare:

ELB Peter Erskine - Nguyên Lê - Michel Benita: DREAM FLIGHT
ELB Peter Erskine - Nguyên Lê - Michel Benita: ELB
Huong Thanh & Nguyên Lê: FRAGILE BEAUTY
 
 
Foto: Nguyen Le şi Cathy Renoir - Gărâna Jazz Festival 2007
 

CITEŞTE şi:
 
Taguri: jazz, world music, Nguyen Le canta la Garana Jazz Festival, Ha Noi Duo, Ngo Hong Quang, Franta

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>