#455
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Un absolvent al colegiului militar din Alba Iulia, student la West Point

Un absolvent al colegiului militar din Alba Iulia, student la West Point

Revista nr. 400 | 01-07-2017 | Alexandru Mitchievici


Un absolvent al colegiului militar din Alba Iulia a fost acceptat la una din cele mai celebre academii militare din lume: academia West Point din Statele Unite ale Americii.


Este vorba de Cosmin Cazac, absolvent al Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia (2013) şi cadet al academiei militare de la Sibiu (2017), tânărul militar a fost acceptat la Academia Militară West Point.

Cozmin Cazac va începe studiile la West Point începând cu ziua de 3 iulie 2017, iar experienţa americană va dura 4 ani !

Cosmin Cazac este cel de al treisprezecelea student de la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu care studiază la West Point.

De la Colegiul Naţional Militar din Alba Iulia provin circa 10 studenţi care au studiat la celebra academie militară West Point din America !

„Un profesor de psihologie ne-a povestit foarte mult despre West Point şi aşa am ajuns să aflu şi să mă încânte ideea. Mi s-a părut o provocare, mi s-a părut ceva mai mult, la un alt nivel. Pregătirea pentru admitere a fost destul de grea mai ales că am avut probe şi în timpul sau chiar foarte aproape de sesiune. Cel mai mult, după părerea mea, este punctată motivaţia, pentru că majoritatea întrebărilor pun accent pe acest aspect. Merg la West Point pentru ca atunci când mă întorc să schimb ceva, să aduc nişte îmbunătăţiri prin ceea ce învăţ acolo şi cu ajutorul experienţelor pe care le voi trăi. Nu vreau să plec din sistem. Aş vrea să revin în academie, să fiu comandant de pluton ca să le pot împărtăşi studenţilor experienţele şi cunoştiinţele pe care le voi acumula”, a declarat Cosmin Cazac pentru ziarul Observatorul Militar.
 

CITEŞTE şi:
 
Taguri: colegiul national militar, Alba Iulia, student, academia militara, West Point, Nicolae Balcescu

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>