#455
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Ludovic Orban, sustinut de pedelisti, si Cristian Busoi, care ii are langa el pe liberali, se bat pentru sefia Noului PNL

Ludovic Orban, sustinut de pedelisti, si Cristian Busoi, care ii are langa el pe liberali, se bat pentru sefia Noului PNL

Revista nr. 398 | 16-06-2017 | Alexandru Mitchievici


Sâmbătă, 17 iunie 2017, la Bucureşti are loc congresul de unificare al Noului PNL, formaţiunea care s-a născut greu din unirea vechiului PNL şi PDL (fost PD, fost FSN).


La alegerile pentru şefia PNL participă peste 5.000 de delegaţi din ţară, iar Orban pare favorit.

Sunt doi candidaţi în luptă: Cristian Buşoi, susţinut de Crin Antonescu şi de foştii liberali, şi Ludovic Orban, susţinut de vechii pedelişti: Raluca Turcan, Mircea Hava, Gherorghe Falcă şi Vasile Blaga. Practic dacă Orban câştigă alegerile, Partidul Naţional Liberal ajunge în mâinile pedeliştilor (prietenii lui Băsescu).

Cristian Buşoi (39 de ani): susţinut de liberalii vechi: Dan Motreanu, Teodor Atanasiu, Adina Vălean (soţia lui Crin Antonescu), Ramona Mănescu, Mihai Voicu, Eugen Nicolăescu, Leon Dănăilă şi primarul Timişoarei, Nicolae Robu. De partea sa sunt şi doi cunoscuţi pedelişti: Sulfina Barbu şi Tinel Gheorghe.

Ludovic Orban (54 de ani): susţinut de vechii pedelişti: Raluca Turcan (preşedinte interimar al Noului PNL), Mircea Hava - primarul municipiului Alba Iulia, senatorul Alexandru Pereş şi filiala PDL Alba, Gheorghe Falcă. Pe lista lui Orban sunt şi vechi liberali: Ilie Bolojan, Florin Roman.

În 2016 Ludovic Orban s-a ales cu un dosar penal pentru că ar fi solicitat bani de campanie omului de afaceri Tiberiu Urdăreanu (patronul UTI), apropiat de PDSR, PSD, iar mai târziu, membru al conducerii UNPR, partid care s-a dizolvat în 2016 în partidul băsist PMP.

Mai vechi cconsilier al liderului PNL Călin Popescu Tăriceanu, Cristian Buşoi a fost membru al Parlamentului European din partea PNL (2007-2013). În 2013 a fost readus în ţară pentru a prelua şefia CNAS. În 2014 a revenit în Parlamentul European pe listele PNL. În 2016 a fost temporar candidat al PNL pentru Primăria Capitalei, fiind retras din cursă pentru că stătea foarte jos în sondaje.

Ludovic Orban a ajuns în funcţia de viceprimar al Capitalei (2004-2007), în perioada Alianţei D.A. (compusă din PD şi PNL), perioadă în care Primăria Capitalei a fost condusă de pediştii Murgeanu şi Videanu. Ulterior a devenit Ministru al Transporturilor (2007-2008) pe perioada primului ministru Călin Popescu Tăriceanu.
 
Oricare va fi deznodământul alegerilor din Noul PNL, este cât se poate de clară decăderea la care a ajuns un partid istoric, PNL, partidul în care au activat cu mult timp în urmă familia brătienilor.
 
 
 
 
Scurtă istorie (neromanţată) a Partidului Democrat

1992 - Frontul Salvării Naționale (condus de Petre Roman) a fuzionat cu Partidul Democrat şi a păstrat numele... PD (FSN)
1994 - Partidul Democrat a fuzionat cu Partidul Democrat al Muncii
1997 - Partidul Democrat a fuzionat cu Partidul Unității Social-Democrate și cu Frontul Democrat Român
2001 - Partidul Democrat a fuzionat cu Alianța Națională, o formaţiune de securişti condusă de Virgil Măgureanu (Asztalos Imre), directorul SRI în primii 7 ani ai regimului Iliescu
2007 - Partidul Democrat a fuzionat cu Partidul Liberal Democrat (partid rupt de preşedintele Băsescu din vechiul PNL), formând Partidul Democrat Liberal
2014 - Partidul Forța Civică (a dubiosului Mihai Răzvan Ungureanu, băiat de la servicii) a fuzionat prin absorbție cu PDL
2014 - Partidul Democrat Liberal (fostul partid al lui Băsescu) a absorbit Partidul Național Liberal. Noua formațiune se numește nici mai mult, nici mai puţin... Partidul Național Liberal

PD a fost membru în Internaţionala Socialistă între 1996 şi 2005. În 5 și 6 februarie 1999, PD a organizat la București întrunirea Comitetului Internaționalei Socialiste pentru Europa Centrală și Răsăriteană.
 
Timp de mai mulţi ani PD-ul a blocat intrarea PDSR-ului în Internaţionala Socialistă. Aderarea PDSR-ului la Internaţionala Socialistă s-a petrecut abia după unirea cu PSD-ului lui Sergiu Cunescu (Alexandru Athanasiu era preşedinte executiv)... în anul 2001.
 
 
SURSA FOTO: news.ro
 

CITEŞTE şi:
 
Taguri:Ludovic Orban, pedelisti, Cristian Busoi, sefia Noului PNL, Ion I.C. Bratianu, bratienii

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>