#455
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Primarul Gheorghe Damian vrea un guvern in care ministerele sa fie conduse pe baza de meritocratie

Primarul Gheorghe Damian vrea un guvern in care ministerele sa fie conduse pe baza de meritocratie

Revista nr. 398 | 18-06-2017 | Alexandru Mitchievici


Primarul exclus de pesedişti al comunei Ciugud, judeţul Alba, un social-democrat convins, nu putea rămâne impasibil la criza guvernamentală de la Bucureşti.


Generată de PSD, criza guvernamentală poate fi rezolvată tot de PSD - aşa citim printre rândurile declaraţiei primarului Gheorghe Damian.

Criza Guvernului PSD (condus de Sorin Grindeanu) a pornit de la preşedintele PSD, Liviu Dragnea, cel care a dorit să scape cam neelegant de premierul PSD Sorin Grindeanu.

Iată îndemnurile lui Gheorghe Damian către colegii săi pesedişti postate evident pe facebook:

„România are nevoie acum de oameni de stat care să aibă inteligența de a evita cea mai gravă și mai periculoasă criză politică post-decembristă.

Am urmărit în aceste zile cu toții frământările de pe scena politică națională și nu pot să spun că nu sunt îngrijorat. Spun asta ca simplu cetățean dar mai ales ca primar și nu în ultimul rând ca social-democrat.

Iată de ce, în aceste momente, mă simt nevoit să reacţionez şi să îi rog pe colegii mei din Partidul Social Democrat să îşi întoarcă privirile spre români. Haideţi să nu ne mai înghesuim în faţa camerelor de filmat sau a microfoanelor, să ieşim din birouri şi să coborâm între oamenii simpli care au crezut în noi. Îi rog pe colegii mei să facă ceea ce am făcut şi eu în ultimele zile: să îi privească cu bărbăţie în ochi pe cei care i-au votat, să le accepte criticile, să le răspundă la întrebări, să îşi asume nerealizări şi realizările guvernării și nu în ultimul rând să îi consulte pe români cu privire la viitorul politic al României.
 
 
 
 
PSD nu trebuie să uite în aceste momente că este cel mai important partid din România datorită românilor, datorită oamenilor de la sat sau de la oraş care i-au acordat încredere şi votul. Cred că este momentul să renunţăm cu toţii la orgolii, să ne gândim la interesul naţional, la oamenii care aşteaptă cu speranţă ca țara să fie bine cârmuită.

De ce are nevoie România acum? O să îl parafrazez pe Iosif Jumanca și voi spune că România are nevoie în primul rând de oameni politici cu simț național, raționali și echilibrați, are nevoie de buni români, de adevărați oameni de stat care să pună interesul național mai presus de cel personal.

România are nevoie de stabilitate, de un Guvern în care portofoliile să fie ocupate pe bază de meritocraţie şi nu pe recomandarea şefului din organizaţia de partid. Avem nevoie de un prim-ministru cu gândire europeană, cu pregătire şi experienţă profesională solidă, un om care să implementeze cu răspundere măsurile promise românilor în programul de guvernare. Şi România mai are nevoie de ceva... are nevoie acută de o coaliţie de guvernare unită, coerentă şi statornică în decizii. Dacă vom înțelege toate aceste lucruri vom avea un viitor, dacă nu... să ne ajute Dumnezeu!”
 
 
CITEŞTE şi:
 
 
Taguri: Ghita Damian, ministere, meritocratie, recomandarea sefului de partid, Liviu Dragnea, pesedistii

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>