#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Albaiulianul Alexandru Macalet, castigatorul sectiunii sub 10 ani a turneului de sah de la Deva

Albaiulianul Alexandru Macalet, castigatorul sectiunii sub 10 ani a turneului de sah de la Deva

Revista nr. 394 | 16-05-2017 | Alexandru Mitchievici


Antrenorul albaiulian de şah Marius Ceteraş remarcă faptul că tot mai mulţi copii din Oraşul Unirii îl urmează pe Mihnea Costachi, micul mare şahist albaiulian. Cu un palmares şahist internaţional remarcabil, având vârsta de 17 ani, Mihnea Costachi a făcut săptămâna trecută un pas important spre selecţia în echipa naţională de seniori, fiind invitat în premieră de Federaţia Română de Şah să participe la un cantonament de pregătire alături de cei mai buni şahişti ai ţării.


În weekend la Deva a avut loc un turneu şahist la care au participat sportivi din judeţele Alba, Caraş-Severin, Cluj, Hunedoara, Satu Mare, Sibiu şi Timiş.

La doar 6 ani, albaiulianul Alexandru Măcăleţ a fost surpriza turneului de copii nelegitimaţi sub 10 ani. Micul şahist a câştigat toate cele 5 partide, jucate împotriva unor adversari mai mari ca el. La final, Alexandru s-a clasat pe primul loc în clasamentul secţiunii. Sperăm ca Alexandru să continue cu reuşitele şahiste şi să calce pe urmele lui Mihnea Costachi !

Un alt foarte tânăr şahist, Răzvan Medrea (care are doar 7 ani), a reuşit să se claseze pe locul 5, înregistrând o singură înfrângere în cele 5 jocuri ale competiţiei.

Alexandru şi Răzvan studiază şahul la Alba Iulia sub îndrumarea maestrului FIDE Marius Ceteraş: Alexandru este la prima participare într-un concurs de şah, în timp ce Răzvan bifează a doua participare într-o competiţie şahistă.

Remarcăm în acelaşi timp şi evoluţia bună a juniorului sebeşean Ianis Tarciuc (11 ani): acesta s-a clasat pe locul 4 la categoria juniori legitimaţi sub 18 ani.

Peste puţin timp micii şahişti albaiulieni va fi Trofeul Lions de la Cluj-Napoca, care va avea loc în perioada 1-5 iunie.
 

*Şahistul albaiulian (care are doar 6 ani) a participat la prima sa competiţie şahistă, el nefiind legitimat la nici un club. Un ziar albaiulian, sau blog, ceva pe internet, titrează: „Alexandru Măcăleţ, noul copil minune al şahului albaiulian”. No comment !
 

CITEŞTE şi:
 
 
Taguri: Alexandru Macalet, castigator, sectiunea, sub 10 ani, turneu de sah, Deva, Marius Ceteras, Razvan Medrea

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>