#455
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Eleva Maria Ileana, lansare de carte la Targul Alba Transilvana

Eleva Maria Ileana, lansare de carte la Targul Alba Transilvana

Revista nr. 394 | 18-05-2017 | Alexandru Mitchievici


Vineri, 19 mai 2017, ora 17.00, în cadrul Târgului de Carte Alba Transilvana va avea loc o dublă lansare de carte.


Lucian Dragoş Bogdan lansează volumul „Apărarea siciliană”, iar eleva Maria Ileană „Moştenirea străbunilor”.

Maria Ileană s-a născut pe 21 februarie 1999. Eeste elevă a Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia, în clasa a XI-a C, având diriginte pe profesoara Ramona Humeniuc.

Studiază limba română cu profesoara Delia Pleşa, dar pasiunea pentru scris i-a fost descoperită în clasa a IX-a de către profesoara Alina Ştef: „m-a susţinut de la început şi ştiu că, fără ea, nu aş fi fost unde sunt astăzi”.

Maria ne spune cum s-a apucat de scris: „Pasiunea pentru scris am descoperit-o în urma unui pariu, în vara dinaintea clasei a VII-a. Eram la un concurs de şah, la Eforie Nord, iar un prieten era sigur că poate spune o poveste mai bună ca mine. Acasă am scris o scurtă povestire, iar atunci am ştiut că nu trebuie să renunţ la a pune cap la cap ideile care nu încetau să apară. Totuși, cred ca e puțin şi din familie, deşi toţi sunt pe real, pe bunicului meu l-a atras cartea şi poezia enorm”.

Pe tânăra scriitoare am întrebat-o ce scriitori favoriţi are, iar răspunsul a fost... „Okay, asta merge la categoria: pe cine iubeşti mai mult? Mama sau tata? Pentru mine, orice persoană care îmi transmite ceva prin lucrarea sa este automat în capul listei. Cărţile pentru mine sunt nişte lumi paralele, iar pentru a ajunge acolo nu trebuie să am puteri speciale sau să fiu un geniu, iar să aleg între creatorii lor îmi este aproape imposibil. Fiecare poveste mi-a fost alături într-o anumită perioadă a vieţii mele, iar eu preţuiesc fiecare parte din ea, deeeci... misiune imposibilă !”

„Moştenirea străbunilor” este o promisiune pentru eul meu din clasa a VIII-a, mâine (ziua lansării) am să demonstrez că am făcut pași mari și sunt gata să trec la o nouă etapă în viața mea. Acest lucru m-a inspirat în formarea personajului principal, Ema, care călătorind într-un Univers paralel lumii noastre, se vede nevoită să pună capăt trecutului pentru a-i lăsa loc prezentului să-şi reia cursul. Romanul este fantasy, iar prin intermediul lui am putut crea o metaforă în jurul realităţii, în aşa fel încât şi celor mai serioase probleme le-am putut, în sfârşit, găsi rezolvare. Cu susținerea scriitorului Lucian Dragoș Bogdan, a editorului (și scriitorului) Bogdan Hrib și a familiei mele, mâine am să mai bifez un lucru pe lista de dorinţe”, mai spune Maria.

CITEŞTE şi:
 
Taguri: colegiul national, HCC, eleva Maria Ileana, targul de carte, Bogdan Hrib, Lucian Dragos Bogdan, mostenirea strabunilor

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>