#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Simpozion in strada la Alba Iulia... despre mersul pe jos si cu bicicleta

Simpozion in strada la Alba Iulia... despre mersul pe jos si cu bicicleta

Revista nr. 35 | 19-06-2010 | Alexandru Mitchievici

Trei tinere specialiste au realizat un dublu eveniment menit să cerceteze situaţia mersului pe jos şi a mersului cu bicicleta la Alba Iulia: un walking audit – pe străzile Albei şi un workshop – o discuţie menită să găsească soluţii pentru pietoni şi pentru cei care circulă cu bicicleta.
Walking auditul şi workshopul au fost realizate de Asociaţia pentru Tranziţia Urbană prin Octavia Stepan – urbanist, Simona Branişte – sociolog, Ana Drăguţescu – urbanist. Cele două evenimente s-au derulat vineri, 18 iunie, pe străzile Albei şi apoi într-una din sălile Primăriei Alba Iulia (sala Fundaţiei PAEM).
Printre participanţi s-au numărat: ing. Ştefan Magda (a conferenţiat), învăţătorul Nicolae Radu de la Şcoala cu clasele I-VIII „Mihai Eminescu” Alba Iulia, Adriana Dumitru, Marian Robert – patron al unei firme din Alba Iulia care vinde şi repară biciclete, Nicolae Oprica.
Primăria Alba Iulia a fost reprezentată de Silvia Moldovan – care a susţinut o conferinţă despre proiectele primăriei, Hedviga Călin – arhitectul şef al oraşului), Nicuşor Molodvan (director Direcţia de Programe) şi Mihai Coşer – consilier personal al primarului Mircea Hava.
De asemenea, a conferinţiat şi Florin Andronescu – directorul ALEA.
Printre cei prezenţi s-au numărat şi arhitecţii Marius Barbieri şi Zsolt Freund-Fleschin.
Una din premisele întâlnirilor a fost că în Europa se tinde spre non-motorizat, spre un mediu urban prietenos. Din acest punct, participanţii au încercat să găsească soluţii care să încurajeze mersul pe jos şi mersul cu bicicleta la Alba Iulia.
În acest moment la Alba Iulia există un singur traseu pentru biciclişti – este denumit impropriu „traseu”, pentru că este pe distanţă scurtă şi el începe printre maşini şi se termină într-o altă parcare, tot printre maşini. Traseul nu este utilizabil ... pentru că se află pe B-dul Transilvaniei, cea mai circulată arteră pietonală a oraşului, iar traseul bicicliştilor este ocupat de copii mici cu părinţii, de bătrâni, de trecători în general.
În orice caz, dacă reprezentanţii Primăriei prezenţi la workshop au dreptate, la Alba Iulia vor fi pe viitor mulţi kilometri de pistă pentru biciclete: 8 km în Şanţurile Cetăţii Alba Carolina, şi peste 20 km în jurul oraşului – de la Alba Iulia spre localităţile din jur: Oarda, Limba, Miceşti, Pâclişa, pe Drumul Vinului etc.
 


Simpozion in strada la Alba Iulia... despre mersul pe jos si cu bicicleta Simpozion in strada la Alba Iulia... despre mersul pe jos si cu bicicleta Simpozion in strada la Alba Iulia... despre mersul pe jos si cu bicicleta
Taguri:simpozion, pe strada, Alba Iulia, mersul pe jos, mersul cu bicicleta, piste pentru biciclisti

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>