#451
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
A XIII-a editie a Festivalului International de Umor de la Aiud

A XIII-a editie a Festivalului International de Umor de la Aiud

Revista nr. 391 | 25-04-2017 | Alexandru Mitchievici


A XIII-a ediţie (12+1, pentru unii) a Festivalului Internațional de Umor a făcut din Aiud, 21-22 aprilie 2017, unul dintre centrele importante de cultură, în care caricatura și fotografia umoristică, teatrul și umorul reprezintă un spațiu cultural de  înaltă calitate artistică.


Evenimentul a avut loc (încă de la inițierea lui în anul 2005) sub patronajul maestrului Ștefan Popa Popa’s, oferind publicului prezent mai multe manifestări culturale: un salon internațional de grafică satirică, expoziția personală de caricatură Silvan Ionescu, expoziția de grafică satirică Aurel Jiquidi dar și participarea directă a membrilor Academiei Popa’s: Leonte Năstase și  Marian Avramescu, care au executat lucrări pentru publicul participant.

Festivalul a fost deschis de expoziția de caricatură stradală realizată de Stefan Balog și Andrei Bako, sub titlul B&B sau B&B, un experiment artistic la care a fost implicat şi publicul aiudean, acestul având rolul de a aprecia valoarea lucrărilor prezentate și ineditul mod de expunere.

A urmat spectacolul teatrul, prezentat în sala de spectacole a Colegiului „Bethlen Gábor” Aiud: piesa „Amprenta ionesciană”, în regia lui Viorel Cioflică, a avut următoarea distribuţie: Vinicius Moldovan, Elena Smeu-Mare, Corina Bejenaru, Almond Chismorie, Andrada Balea.

Un moment major al festivalului a fost expoziţia personală de caricatură semnată de Könczey Elemér: talentatul grafician a oferit publicului o expoziție de înaltă calitate, cu tușe profunde la adresa lumii de astăzi, toate gândite și desenate cu talent, umor și inteligență. Könczey Elemér reprezintă una dintre vocile autentice ale spațiului grafic umoristic contemporan.

Un alt invitat de seamă al Aiudului este Dorel Găină, profesor la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca. Dorel Găină şi invitatii săi - Alice Di Nanna, Amanda Maier, Andreea Popa, Cosmina Cipriana Alb, Eduard Fulop, Feleki Károly, G+G, Horea Ştefan, Horea Ştefan Trânc, Ioan Hălălae, Kalman Sztrharszky, Maria-Cristiana Bocancios, Marius Olariu, Marius Peptan, Ovidiu Manoilescu, Ovidiu Munteanu, Livia Nardone, Radu Ciupa, Robert Lixandru, Roxana Emilia Luca, Somogyi Robert, Ştefan Balog, Ştefan Buga, Tudor-Florin Almaşanu, Vasi Sârb, Vlad Hurgoiu, Zoltán Balog - au conceput o expoziție de fotografie sub genericul „Declinare de zâmbet”, în care talentul și dăruirea au îmbrăcat o dimensiune de excepție. „A fost expoziția de fotografie cu cea mai mare încarcătură artistică, cu cea mai importantă deschidere către inovație și experiment, un adevarat eveniment cultural în sine”, după cum spune Ioan Hădărig.

Amfitrionii festivalului artistic aiudean au fost Ştefan Popa Popa’s, Dorel Găină şi Ioan Hădărig.

Organizatorii festivalului: Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud, Fundaţia „Inter-Art” Aiud, Primăria şi Consiliul Local Aiud, în colaborare cu Asociaţia Caricaturiştilor Profesionişti din România, Fundaţia Popa's, Asociaţia Echange et Partage Franţa, Asociaţia Grupul Skepsis Alba Iulia şi Colegiul „Bethlen Gábor” Aiud.
 

Sursa foto: organizatorii festivalului
 

CITEŞTE şi:
 
 
Taguri: festivalul international de umor, Aiud, Stefan Popa Popa’s, Ioan Hadarig, Dorel Gaina

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>