#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
15 ani cu Skepsis la Alba Iulia

15 ani cu Skepsis la Alba Iulia

Revista nr. 391 | 24-04-2017 | Alexandru Mitchievici


Aprilie, primăvară, teatru, ziua grupului Skepsis. De fapt sunt 15 ani cu Skepsis. Un prilej pentru revista electronică Plaiu Luminatu de a le spune inimoşilor din grupul Skepsis La Mulţi Ani şi multe spectacole de calitate!


Cei 15 ani de existenţă vor fi marcaţi prin două spectacole reunite sub deviza 15 Ani cu Skepsis!

Marţi, 25 aprilie, ora 20.00, la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia are loc spectacolul Generaţii - un spectacol de divertisment, cu teatru scurt, pantomimă şi acorduri vesele, în care pe scenă vor păşi 4 generaţii de tineri care activează în prezent în cadrul Asociaţiei Grupul Skepsis.

Spectacolul are şi un scop umanitar. Intrarea este liberă, dar toate donaţiile primite vor fi direcţionate spre a-l ajuta pe micuţul Mateo, un băieţel de 8 ani din Cugir care suferă de tulburări de mobilitate, leziuni cerebrale şi crize epileptice. Are nevoie de operaţii şi tratamente la o clinică din Germania. Familia are nevoie de 80.000 de euro pentru a suporta costurile.

Vineri, 28 aprilie, ora 19.00, se pune în scenă spectacolul „Jacques și stăpânul său”, după Milan Kundera, tot la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia. Este „un spectacol incitant, nerecomandat copiilor sub 12 ani (nu întâmplător), care prin notele de uşoară ireverenţă, limbajul aluziv, săgeţile ironice şi registrul său comic, provoacă la reflecţie asupra unor teme filosofice profunde care stau la baza tumultului sufletesc al fiinţei umane”, se precizează într-un comunicat al grupului Skepsis.

Textul „Jacques şi stăpânul său“, publicat în 1981 de Milan Kundera, este un omagiu adus lui Denis Diderot şi celebrului său anti-roman „Jacques fatalistul şi stăpânul său”, scris de filosoful şi scriitorul enciclopedist, între 1765 şi 1780. „Piesa, singura scrisă de Kundera, reia elemente esenţiale din povestea originală a romanului, reînnoindu-i forma şi posibilitatea de a fi pus în scenă.

Biletele - 10 lei preţ întreg, 5 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari - se găsesc la secretariatul Casei de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia începând cu ziua de miercuri, 26 aprilie.

„Grupul Skepsis este un grup născut şi crescut în oraşul nostru, urmărind implicarea tinerilor în dezvoltarea vieţii culturale a comunităţii. Energia acestui grup izvorăşte din pasiunea celor care îl compun. Seriozitatea cu care îşi îndeplineşte angajamentele a făcut ca în timp să participe la numeroase festivaluri şi evenimente la nivel naţional şi internaţional, unde a primit distincţii şi a reprezentat Alba Iulia, devenind real ambasador cultural al oraşului. Vă invităm aşadar alături de noi pentru a celebra 15 ani cu Skepsis, cu adevărat împliniţi! Mulţumim publicului fidel, tuturor celor cu skepsis la inimă, spectatorilor noştri de ieri, de azi de mâine, care ne ţin în viaţă! O viaţă cu skepsis spun reprezentanţii grupului Skepsis.

Stagiunea cu Skepsis 2017 se desfăşoară în perioada ianuarie-decembrie 2017, fiind un proiect de tineret, bazându-se pe motivarea acestuia de a se implica în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului şi de a participa la viaţa socio-culturală. Prin acest proiect Grupul Skepsis (coordonat de actorul şi regizorul Viorel Cioflică) pregăteşte şi oferă publicului albaiulian o serie de spectacole de teatru şi divertisment de sală, dar şi un program de vară care propune spectacole în aer liber.

Partenerii Skepsis sunt Primăria Municipiului Alba Iulia, Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, Fundaţia Inter-Art Aiud, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia şi Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.
 
 
CITEŞTE şi:
 
Taguri:15 ani cu Skepsis la Alba Iulia, Jacques si stapanul sau, Viorel Cioflica, generatii de actori

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>