#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Aventurile baronului Mirchausen in Tara Soarelui Rasare

Aventurile baronului Mirchausen in Tara Soarelui Rasare

Revista nr. 388 | 07-04-2017 | Alexandru Mitchievici


Plecat trei săptămâni prin ţări de la capătul lumii, un porumbel ne transmite câteva din gândurile pline de profunzime ale primarului Mircea Hava, un sexagenar vesel şi fericit că a mai prins un mandat de primar, deşi 20 de ani nu a făcut mai nimic pentru oameni, doar pentru firmele de partid: Elis, Florea Grup, Fraţii Sabăi, Luxor LTD etc.


Mircea Hava se destăinuie: „Da, am ajuns în Japonia, nu ştiu de ce dar băştinaşii îi zic Ţara Soarelui Răsare. De obicei folosesc tot felul de parabole, paraboule din astea ca să spună lucruri simple. De exemplu am întâlnit nume de genu: Miko, Fata care s-a născut în Aprilie sau Eriko, Copilul cu un Fulger, Maemi, Zâmbet de Adevăr. E ca şi cum la noi am avea nume de genul: Nicolaie, Băiatul cu Proiecte Europene şi Mandate la Primărie, sau Sabău, Omul Negru cu Drujba Ascuţită, sau Bărdaş, Băiatul cu Urechi Lungi şi Microfoane Profesionale, Elis, Fraţii cu Havele Cenuşii, Sabău, Băieţii care Restaurează Tot ce Prind, Florea, Fraţii cu Contracte Publice Fără Număr. În fineeee.

Până acum nu ştiam prea multe de Japonia, doar tranzistor, Toyota, Bonsai, karate, hara-kiri, seppuku, Yakuza, Hiroshima şi Havasaki.

Am umblat mult prin Japonia cu... dar nu contează, nu e relevant. Am fost şi la hotel, la spa cu... dar nu contează, nu e relevant.

Tot umbând noi prin Japonia, am aflat că au un obicei de-a dreptul ciudat: nici mai mult, nici mai puţin „Cura de copaci”. Practic ei nu fac sport sau jogging, ci se plimbă printre copaci şi se încarcă de energie. Ce prostie ! Să vină la noi în Piaţa Custozza, le arăt eu cură: Cură de Pavele şi Praf.

Ăştia mici cu ochii închişi au un festival al cireşilor (Sakura), în care sunt veneraţi cireşii, natura, se fac poze, se pun cântece. Nişte tâmpiţi. Trebuie să-i aduc în Custozza, unde vin toţi ţăranii care mă votează să se hlizeze la Inna cum face playback îmbrăcată foarte sumar.

Voi reveni cu noi impresii de călătorie!”
 

NOTĂ: Acest text este un pamflet şi se tratează ca atare ! Cu zâmbetul pe buze !
 
 
CITEŞTE:
 
Taguri: aventurile baronului Mirchausen, tara soarelui rasare, sexagenarul, primarie, cura de copaci, fratii Florea, Dan Sabau

Ratari

Criticisme (3)

dadi
13-04-2017
Dar cu martisorul ala ce e in poza ? Pentru cine o fi ? ca nu recunoastem personagele.
Raspunde
Mikutso Cekurai
27-11-2017
Prea luminați pamfletăcioși(pamflegmăcioși),rogu-vă, nu mai scrieți CustoZZa ca va faceti de tot... amuzamentu'! NOTĂ: Acest text este(și el)un pamflet și se trateaza ca atare,cu zâmbetul pe buze(-le crispate)!
Raspunde
Autor
28-11-2017
Ne bucuram ca pedelistii ne citesc articolele ! Asta e viata, nu trebuie sa stam tensionati toata ziua.... trebuie sa mai si glumim ! ))))))
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>