#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Palatul Principilor va fi refacut, reparat, reabilitat, restaurat si conservat

Palatul Principilor va fi refacut, reparat, reabilitat, restaurat si conservat

Revista nr. 387 | 28-03-2017 | Alexandru Mitchievici


E dimineaţă la Primăria Alba Iulia: 16.10. Primarul e în toane bune. Postează ceva pe facebook despre muncă şi puncte privind Palatul Principilor... sau principiilor ?


Dacă o postare de-a baronului Mirchausen conţine cuvântul iconic (în americană are o anumită semnificaţie), e clar... De râs, vom plânge mai târziu, când Fraţii Florea, Fraţii Sabăi sau Fraţii Goţa vor restaura/ reabilita / pune în valoare Palatul Principiilor.

Dar să citim virgulă cu virgulă postarea lui Hava... pe fb. Unde altundeva?

„Nu există nimic între „reuşită” şi „nereuşită” decât foarte multă muncă. Iar pentru noi munca a devenit comportament, atitudine. După munca a zeci de colegi, proiectanți și instituții partenere, pot să afirm că suntem foarte aproape de semnarea contractului pentru conservarea, restaurarea și punerea în valoare a Palatului Principilor din Alba Iulia. Nu cred că e doar un obiectiv strategic. E un loc de-a dreptul iconic, nu doar pentru Alba Iulia și Transilvania, pentru Romania, în esența ei istorică, chiar pentru Europa. Da, am curajul si mândria să o spun: faptul că n-am renunțat la luptă ne-a adus întotdeauna rezultate. Astăzi, după faza de evaluare, proiectul a primit 95 din 100 de puncte posibile. Ne lipsesc 5, pentru că nu este patrimoniu UNESCO. Palatul Principilor din Alba Iulia are șansa să primească curând exact ceea ce merită: un loc pe hartă și, mai ales, în istorie. Felicitări tuturor!”, scrie Mircea Hava.

Am plâns când am citit „pentru noi munca a devenit comportament, atitudine”. Într-adevăr Sabău, Florea, Todea, Grup Corint, Elis Pavaje lucrează... pentru baron. Baron care pare invizibil pentru DNA. De fapt DNA nu a existat, nu există şi nu va exista în baronatul judeţean Alba. Pentru că noi avem principii. Un palat al principiilor...
 

CITEŞTE şi:
 
Taguri: Palatul Principilor, reabilitat, restaurat, refacut, fratii Florea, Dan Sabau, Grup Corint

Ratari

Criticisme (2)

prinCIP
29-03-2017
...si in mijlocul curtii interioare sa fie amplasat bustul lui HOREA
Raspunde
Custozza
29-03-2017
Nu putem sa-l punem pe Daniil acolo numaidecat ? Voievodul, bre...
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>