#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Angajatii Agentiei pentru Protectia Mediului Alba, protest spontan la sediul din Alba Iulia

Angajatii Agentiei pentru Protectia Mediului Alba, protest spontan la sediul din Alba Iulia

Revista nr. 385 | 14-03-2017 | Alexandru Mitchievici


Peste 30 de angajaţi ai Agenţiei pentru Protecția Mediului Alba au întrerupt programului de lucru marţi, 14 martie 2017, între orele 10.00-12.00. Motivul este în primul rând unul salarial. Trebuie ţinut cont că onor guvernul a anunţat creşteri salariale, exceptând Mediul şi încă 2-3 domenii...


Protestatarii şi-au manifestat „nemulțumirea profundă cauzată de adâncirea inechităților salariale din sistemul public, fapt care, zilnic, ne diminuează nivelul de trai”.

„În prezent, salariile angajaților APM Alba sunt cele stabilite în luna decembrie 2009, în contextul în care salariile colegilor noştri bugetari din aceeași familie ocupațională, au făcut recent obiectul unor acte normative individualizate, crescând substanțial. Exemplificăm: direcțiile sanitar-veterinare județene, casele de asigurări de sănătate județene, casele județene de pensii, agențiile județene pentru plăți și prestații sociale, direcțiile de sănătate publică, consiliile județene, administațiile finanțelor publice județene.

Și altor categorii de bugetari, din familiile ocupaționale învățământ și sănătate, le-au fost acordate importante majorări și alte drepturi de natură salarială.

Nu considerăm că este firesc să fim discriminați ca și categorie de salariați bugetari doar pe considerent numeric, toți angajații agențiilor județene pentru protecție a mediului și ai Agenției Naționale pentru Protecția Mediului însumând mai puțin de 2.000 de salariați în prezent.

Pe această temă ne-am adresat în nenumărate rânduri atât conducerii Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, cât şi Ministerului Mediului, în scris şi în cadrul unor întâlniri oficiale.

Până la acest moment revendicarile noastre nu au fost soluționate în nici un fel, astfel încât suntem cea mai discriminată și nesusținută guvernamental categorie de salariați plătiți din fonduri publice.

Dacă revendicarile noastre juste nu vor fi soluționate favorabil, suntem decişi să declanşăm conflictul colectiv de muncă întrerupându-ne activitatea pe timp nelimitat”, se arată într-un comunicat semnat de angajații APM Alba.
 

CITEŞTE şi:
 
 
Taguri: angajatii, agentia pentru protectia mediului Alba, protest spontan, institutie, Alba Iulia, angajati

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>