#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Patrula eco de la Ciugud va transforma radical comuna de pe Mures

Patrula eco de la Ciugud va transforma radical comuna de pe Mures

Revista nr. 384 | 07-03-2017 | Alexandru Mitchievici


Primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian, vrea să facă cu ajutorul copiilor cea mai ecologică, cea mai curată, cea mai verde comună din România.


Patrula Eco va funcţiona împreună cu Şcoala Gimnazială, Poliţia Ciugud, Agenţia pentru Protecţia Mediului Alba. Aceste instituţii asociate vor face diferite acţiuni pentru a-i determina pe oameni să colecteze selectiv deşeurile menajere, pentru a reduce astfel costurile legate de ridicarea deşeurilor, dar mai ales pentru a reduce cantitatea de deşeuri care nu pot fi neutralizate - ceea ce se cheamă fracţia umedă.

Patrula eco reuneşte peste 110 copii - adică toţi copiii peste 7 ani din comună participă la acest proiect care vrea să transforme Ciugudul în cea mai eco comună din România.

Gheorghe Damian a precizat într-o conferinţă de presă: „De ce copiii ? Pentru că ei sunt viitorul şi pentru căi sunt un vector de imagine. Ţinta noastră este de a avea o comunitate bine educată în domeniul protecţiei mediului şi să plătim mai puţin pentru deşeuri. Înainte plăteam 25, lei, acum 8,06 lei. Acum copiii sub 18 ani şi studenţii nu plătesc. Prin selectarea deşeurilor, fracţia umedă va fi mult redusă şi vom ajunge ca unele persoane să nu plătească nimic pentru deşeurile menajere”, a declarat Gheorghe Damian într-o conferinţă de presă.

Ideea primarului din Ciugud este simplă, logică şi practică (atribute pe care administraţiile locale din România nu prea le au): prin colectarea selectivă se reduce fracţia umedă (partea cea mai poluantă, greu de prelucrat, de neutralizat). Deşeurile organice (legume, alimente, lemnul etc) se pot distruge în timp, iar hartia, sticla, fierul pot fi colectate şi fructificate din punct de vedere financiar. Astfel dispare o parte importantă din sursa de deşeuri menajere.
 
NOTĂ: comuna Ciugud are iluminat public asigurat de o eoliană şi în anul următor vrea să treacă la iluminatul public pe leduri...
 

CITEŞTE şi:
Taguri: patrula eco, comuna Ciugud, va transforma radical, Mures, deseurile menajere, gunoaie, iluminat public

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>