#451
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
In asteptarea congresului, Noul PNL trece prin chinurile facerii

In asteptarea congresului, Noul PNL trece prin chinurile facerii

Revista nr. 384 | 07-03-2017 | Alexandru Mitchievici


Fuziunea PNL-PDL se face mare greutate. Chinurile facerii s-au văzut şi sâmbătă, 4 martie 2017, la Consiliul Naţional de Coordonare de la Bucureşti.


Principalele decizii ale participanţilor sunt...

Formaţiunea realizată din fuziunea PNL şi PDL va avea un preşedinte unic care va fi decis într-un congres care va avea loc în acest an.

Preşedintele unic va fi ales de cei aproximativ 5.000 de delegaţi care vor luat parte la congresul convocat pentru 17 iunie, la Bucureşti.

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a anunţat că preşedintele unic al partidului nu va putea fi ales de toţi membrii PNL (cum a propus inclusiv florin Roman). La vot vor participa doar cei 5.000 de delegaţi la Congres.

Participanţii au decis schimbarea denumirii din Convenţia Naţională în Congres. Cu majoritate de voturi s-a decis noul statut al partidului: formaţiunea va avea patru paliere de conducere: pe lângă congres, consiliu naţional şi biroul politic, partidul va fi condus şi de un birou executiv:
 
Congresul - cel mai important for al PNL
Consiliul National de Coordonare - organismul de dezbatere politică şi de decizii care se reuneşte ori de câte ori este nevoie
Biroul Politic Naţional - forul în care se iau toate deciziile majore şi din care fac parte aleşii la congres, liderii judeţeni, foştii preşedinţi ai PNL, liderii grupurilor parlamamentare din Senat, Camera Deputaţilor şi Parlamentul European.
Biroul Executiv - se va ocupa de problemele curente.
 
 
 

Raluca Turcan a fost validată in funcţia de preşedinte interimar al PNL, iar Cristian Buşoi în funcţia de secretar general al partidului, dupa ce singurul contracandidat, senatorul Iulian Dumitrescu, s-a retras din cursă.

Validarea preşedintelui PNL Bucureşti (Cristi Buşoi) a fost facută cu majoritate de voturi, înregistrându-se doar 5 voturi împotrivă şi 3 abţineri.
 
Cristian Buşoi: „Dacă exista un Ionel Bratianu in acest moment in PNL, s-ar fi vazut. Sunt insa politicieni cu experienta si capacitate de organizare in partid si trebuie sa ne bazam pe ce avem. Sa asteptam un lider providential nu face bine... Ideea parteneriatului cu preşedintele Klaus Iohannis este esenţială şi înseamnă şi o mare responsabilitate a PNL de a face opoziţie. Dacă PNL pierde alegerile prezidenţiale de peste doi ani, va fi într-o situaţie foarte grea”.

Preşedintele interimar al PNL Hunedoara, deputatul de Alba Florin Roman a spus că liderul PNL Bucureşti (Buşoi), care a luat 12% la alegeri în Capitala, a fost premiat de partid cu funcţia de secretar general.

Florin Roman: „Modificarea Statutului s-a facut pentru ca unii dintre oamenii care ne-au adus aici să stea în continuare acolo, pentru ca gigei şi misei sau mişulei să vă conducă în continuare destinele (...) Unii nu au înţeles nimic din alegerile parlamentare sau dacă au înţeles, nu îşi doresc să ducă partidul la guvernare. (...) Sunt ca tuţării gudurându-se pe lângă şefi, primul lucru se gudură, apoi îi tradează. Îi veţi vedea şi miniştri, chiar au fost, pentru că au ştiut să se gudure pe lângă şefi”.
 
 
Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia: „fără primari, PNL este „zero”. Eu vreau un partid puternic, deoarece preşedintele Klaus Iohannis nu poate să aiba un parteneriat cu un partid „care se bâlbâie”.

Cezar Preda, vicepreşedinte, s-a lăudat că vechiul PDL a bătut PSD singur, iar scorul de 20% al PNL la parlamentare este un dezastru, a spus că PNL are o treime din primarii României, dar trebuia să aibă mai mulţi.
 

CITEŞTE şi:
 
 
 
Taguri: asteptarea congresului, Noul PNL, trece prin chinurile facerii, Cristian Busoi

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>