#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Povestea promovarii echipei de tenis de masa a C.S. Unirea Alba Iulia in Divizia A

Povestea promovarii echipei de tenis de masa a C.S. Unirea Alba Iulia in Divizia A

Revista nr. 34 | 10-06-2010 | Alexandru Mitchievici

Aşa cum anunţam primii în revista Plaiu Luminatu, sâmbătă, 5 iunie, în sala de sport a Colegiului Tehnic „Apulum” din Alba Iulia etapa finală, a opta, a campionatului naţional de tenis de masă Divizia B, ediţia 2009-2010. Dupa o aprigă dispută sportivă, echipa locală a câştigat toate partidele şi s-a calificat în divizia superioară.
Iată rezultatele:
CS Unirea - CSO Voluntari 2005 9-5
CS Unirea - CSM Cluj Napoca 2  9-4
CSO Voluntari 2005 - CSM Cluj Napoca 2 9-8.
Toate cele trei echipe au câştigat cu 9-0 împotriva echipei CS Ivana Oraviţa care nu s-a prezentat.
Clasamentul final al play-off-ului de calificare în Divizia A este următorul:
1.CSM Cluj Napoca 2     10 victorii    2 înfrângeri
2.CS Unirea Alba Iulia     7 victorii     5 înfrângeri
3.CSO Voluntari 2005     7 victorii     5 înfrângeri
4.CS Ivana Oraviţa          0 victorii    12 înfrângeri
Poziţia secundă a echipei noastre s-a datorat meciaverajului superior din partidele directe, respectiv 29 la 28. Aşadar din toamna acestui an, CS Unirea va evolua în Divizia A împreună cu liderul diviziei B, CSM Cluj Napoca 2. Prima partidă a turneului a fost meciul decisiv dintre CS Unirea şi Voluntari. Unirea trebuia să câştige obligatoriu pentru a promova în A şi în plus trebuia să nu piardă decât maximum 6 jocuri, având în vedere criteriul meciaverajului direct (meciurile directe anterioare au fost: 9-5 etapa 5 Cluj, 3-9 etapa 6 Voluntari, 8-9 etapa 7 Reşiţa). La 9-6 ar fi fost egalitate şi la meciaveraj, şi prin urmare ar fi intrat în joc  setaverajul, unde eram mai buni.
Un handicap pentru echipa CS Unirea a fost apariţia în premieră pentru noi a unui jucător numit Ilie Alexandru, care din luna noiembrie 2009 şi până recent a jucat în Italia şi care evident a fost şi cel mai bun om al echipei adverse. Cu toate acestea, baieţii noştri s-au mobilizat exemplar şi au reuşit cea mai bună prestaţie din acest campionat. Desfăşurarea jocului a început entuziasmant pentru noi, ajungându-se destul de rapid la 8-3, dar în continuare a fost un thriller... Radu Sufleţel se autodepăşeste şi îl conduce pe Ilie cu 2-1 la seturi şi 10-7, deci trei mingi de meci... şi de calificare în Divizia A, dar se retrage în apărare şi adversarul nu-l iartă: după 5 mingi de atac scorul se duce la 12-10 pentru Voluntari şi 2-2 la seturi.
Setul 5, decisiv, este fără istoric şi jocul se termină cu 3-2 pentru jucătorul bucureştean. Se mai pierde apoi un meci şi se face 8-5. În acest moment intră în scenă Cristian Rusu, jucatorul nr. 1 al echipei locale care este obligat să facă punctul decisiv al partidei, dar presiunea psihică îşi spune cuvântul, el jucând neaşteptat de slab: pierde foarte uşor primul set, îl câştigă pe al doilea, îl pierde pe al treilea şi apoi este condus cu 10-8, deci doua mingi de meci şi de calificare in Divizia A, dar de data aceasta pentru echipa vizitatoare!
La alta masă, Ilie era aproape de o nouă victorie, deci dacă Rusu pierdea, echipa nu putea câştiga decât cu 9-7, ceea ce era insuficient pentru calificare). Ataca chiar şi la acest scor fără să forţeze şi adversarul greşeşte. Se face 10-10, apoi 11-10 pentru adversar, dar cu un ultim efort reuşeşte 3 mingi consecutive şi câştigă setul cu 13-11. Setul decisiv îl începe ca şi pe primul şi este condus cu 6-3, dar reuşeşte un comeback extraordinar printr-o serie de 7 puncte consecutive, pierde prima minge de meci, dar nu o ratează pe a doua şi câştigăm cu 9-5.
SUNTEM ÎN DIVIZIA A !
La a patra încercare de promovare de la înfiinţarea secţiei de tenis de masă a clubului se reuşeşte accederea în divizia superioară pentru prima oară.
Cu echipa Clujului meciul a fost fără emoţii, liderul seriei prezentând o formaţie cu multi copii, clujenii fiind calificaţi matematic înaintea acestui turneu final.
Cel mai bun jucător al acestei etape a fost Marius Fugăreţu, elev al Colegiului Militar Liceal „Mihai Viteazul” (pregătit de instructorul sportiv Florin Grozav) cu 6 victorii, urmat de Cristian Rusu cu 5 victorii, Radu Sufleţel - 4 victorii şi Alexandru Cîrpaci - 1 victorie. Dar să-i numim şi pe ceilalţi jucători din lotul divizionar: Emil Gelu Sufleţel, Emil Ispas şi Nicuşor Urian.
Antrenorul şi coordonatorul echipei Emil Gelu Sufleţel mulţumeşte conducerii clubului, d-lui director coordonator Marius Anghel şi d-lui director adjunct Radu Nicula pentru tot sprijinul moral şi material acordat, vechii conduceri a clubului, adică d-l Nicolae Nistor, şi d-lui IOan Smadea, care au înfiinţat secţia de tenis de masă şi care au crezut în această echipă, d-lui comandant colonel Valerică Diaconu, directorul Colegiului Militar Liceal „Mihai Viteazul” care a răspuns prompt şi pozitiv la toate solicitările venite din partea clubului legate de elevul domniei sale Marius Fugăreţu, instructorului sportiv Florin Grozav care ne-a ajutat ori de cate ori l-am rugat ceva ce avea legătură cu acelaşi Marius Fugăreţu, conducerii  Colegiului Tehnic „Apulum” în a cărui sală de sport ne desfăşurăm antrenamentele şi disputăm etapele de acasă şi d-lui profesor de sport Aurelian Gugiu care ne-a ajutat ori de câte ori a putut.

În acest an competiţional greu încercat de criza financiară, clubul nu a putut asigura în intregime finantarea echipei. Primele două etape ale campionatului au fost finanţate integral de Radu Sufleţel, jucător de bază al echipei. În retur, toate cheltuielile legate de ultimul jucător venit în echipa, dar primul ca valoare, Cristian Rusu, cât şi de alte cheltuieli secundare au fost suportate de acelaşi Radu Sufleţel, şi de un grup de 17 iubitori ai acestui  sport care au facut donaţii pentru echipă şi dintre care amintim pe Aron Remete, Mircea Susan şi Constantin Pralea.
Obiectivul principal pentru anul competiţional viitor este menţinerea în Divizia A, dar şi împrospătarea echipei şi bineînţeles jocuri de calitate care să atragă cât mai mulţi spectatori la etapele de acasă şi care să duca implicit la un mai mare număr de practicanţi ai acestui frumos sport olimpic.
Să ne ajute Dumnezeu!

(Articolul a fost realizat împreună cu antrenorul albaiulienilor, inimosul Emil Gelu Sufleţel)


 

Taguri:povestea, promovarii, echipei, tenis de masa, CS Unirea, divizia A, Emil Gelu Sufletel, Marius Fugaretu, Cristian Rusu

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>