#442
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Compania Holzindustrie Schweighofer, monitorizata mult mai atent de Ministerul Apelor si Padurilor

Compania Holzindustrie Schweighofer, monitorizata mult mai atent de Ministerul Apelor si Padurilor

Revista nr. 382 | 22-02-2017 | Alexandru Mitchievici


Ministerul Apelor şi Pădurilor va fi mult mai atent în privinţa activităţii de exploatare a lemnului de către Holzindustrie Schweighofer după ce asociaţia Forest Stewardship Council (FSC) a renunţat la colaborarea cu grupul austriac.


Scandalul a izbucnit în urmă cu 2 ani, când mai multe ONG-uri (inclusiv Agent Green) au acuzat Holzindustrie că foloseşte lemn tăiat ilegal din Rezervaţia naturală Retezat. Pentru că nu a văzut progrese din partea Holzindustrie, FSC a încetat colaborarea cu austriecii. Certificatul de calitate FSC garantează faptul că o anumită firmă exploatează lemnul respectând condiţii etice, economice, sociale şi de mediu...

„Ministerul Apelor și Pădurilor (MAP) a luat act de decizia organizației internaționale  Forest Stewardship Council (FSC) de a retrage certificarea pentru lemnul procesat de grupul austriac Schweighofer, având ca motivație principală „o posibilă încălcare a legislației privind standardele de măsurare a materialului lemnos”.

Dat fiind faptul că vorbim despre cel mai mare procesator de material lemnos din România, retragerea cetificării FSC presupune, din partea autorității publice centrale din domeniul silviculturii, o atenție mai mare.

În acest sens, în perioada următoare, MAP împreună cu Gărzile Forestiere vor supraveghea foarte atent activitatea companiei, astfel încât să ne asigurăm că suspiciunile invocate de experții FSC nu au consecințe de natură legală privind aplicarea legislației silvice specifice.

Totodată, MAP speră că societatea Schweighofer Holzindustrie va depune toate eforturile pentru a clarifica aspectele invocate care au dus la retragerea certificării FSC”, se arată într-un comunicat al Direcţiei de Comunicare a Ministerului Apelor şi Pădurilor din 21 februarie 2017.
 

CITEŞTE şi:
 
 
 
Taguri: compania austriaca, garzile forestiere, monitorizata, ministerul apelor si padurilor, drujba, Kronospan Sebes

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>