#451
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Tulnicaresele din Cimpeni au participat la Venetia la cel mai important carnaval din Europa

Tulnicaresele din Cimpeni au participat la Venetia la cel mai important carnaval din Europa

Revista nr. 382 | 20-02-2017 | Alexandru Mitchievici


Apreciate şi cunoscute în România, tulnicăresele din Cîmpeni au ajuns la Veneţia, la cel mai cunoscut Carnaval din Europa şi unul din cele mai importante din lume. Carnavalul de la Veneţia are loc anual înaintea Postului Paştelui catolic. Tradiţia spune că prima ediţie a avut loc la anul 1162, dar prima atestare documentare datează din 1268. În cadrul carnavalului, la Veneţia pot fi văzute cele mai impresionante măşti şi costume de epocă. Peste ani, Carnavalul a devenit o emblemă a Italiei, atrîgând mii de turişti din toată lumea.


Grupul de tulnicărese „Moaţele” a avut mai multe intervenţii muzicale, la sediul Institutului Român de Cultură şi Cercetare din Veneţia, apoi la Rialto, Ateneo Veneto şi pe scena din Piaţa San Marco. Momentul cel mai important al prezenţei moaţelor la Veneţia a avut loc duminică, 19 februarie, cu participarea la parada participanţilor la Carnaval (care continuă încă o săptămână).

Grupul de tulnicărese „Moaţele” a fost înfiinţat în anul 2006 în capitala Ţării Moţilor, la Cîmpeni, reunind tinere dornice să păstreze şi să promoveze acest obicei al Apusenilor: cântatul la tulnic.
 

Foto: Grupul „Moaţele”
 

CITEŞTE şi:
 
 
Taguri: tulnicaresele din Cimpeni, moatele, Venetia, cel mai cunoscut carnaval din Europa, tulnic, Tara Motilor, piata San Marco, masti

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>