#451
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Romania centenara, dezbatere publica la UAB

Romania centenara, dezbatere publica la UAB

Revista nr. 381 | 14-02-2017 | Alexandru Mitchievici


Joi, 16 februarie 2017, ora 12.00, la Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia va avea loc dezbaterea publică „România Centenară”.


Întâlnirea are loc în Sala Senatului Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (Rectorat - Palatul Apor). Cu acest prilej va fi organizată şi o expoziție fotografică, dedicată personalităților Primului Război Mondial.

Organizatorii dezbaterii sunt Departamentul Centenar al Guvernului României (înființat în luna iulie 2016), în colaborare cu Academia Română, Ministerul Educaţiei Naționale și Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Dezbaterea „România Centenară” urmează apelului național lansat în septembrie 2016 de către Departamentul Centenar, în scopul centralizării proiectelor propuse de autoritățile locale și universități în vederea pregătirii, organizării și desfășurării manifestărilor aniversare ale Centenarului Marii Uniri.

Seria de dezbateri propusă este parte a setului de acţiuni de pregătire a „Forumului României Centenare”, care urmărește să-i reunească pe reprezentanții autorităților centrale și locale, pe cei ai mediului academic și cultural, precum și pe cei ai societății civile. Obiectivul principal al seriei de dezbateri este semnarea unui Parteneriat pentru Centenar, cu accent pe cultură și educație, între universitățile naționale, Academia Română și Guvernul României, care să reprezinte o garanție pentru obținerea unor progrese notabile, până la 1 decembrie 2018, în realizarea celor mai importante inițiative de marcare a Centenarului.

Printre cei care şi-au anunţat participarea la dezbaterea de la Alba Iulia se vor afla reprezentanți ai Departamentului Centenar din cadrul Guvernului României.
 

Sursa foto: Samoilă Mârza - Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia
 

CITEŞTE şi:
 
Taguri: Romania centenara, dezbatere publica, UAB, Samoila Marza, Iuliu Maniu, anul 2018, primul razboi mondial

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>