#442
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Circ in Parlament cu Basescu, Dragnea si Tariceanu

Circ in Parlament cu Basescu, Dragnea si Tariceanu

Revista nr. 380 | 09-02-2017 | Alexandru Mitchievici


8 februarie 2017. Moţiunea simplă împotriva Guvernului Grindeanu a căzut cu brio... Reprezentanţii Opoziţiei - PNL, USR şi PMP - au votat moţiunea, au votat pentru căderea Guvernului Grindeanu, în timp ce parlamentarii PSD, ALDE, UDMR s-au abţinut de la vot. Abţinerea parlamentarilor PSD-ALDE a fost făcută pentru ca unii parlamentari să nu voteze „din greşeală” pentru căderea guvernului Dragnea-Grindeanu...


Evident moţiunea a picat, neavând şanse, nici măcar matematice, de reuşită !

În schimb am auzit câteva replici, suculente, la mişto, în care protagonist este fostul preşedinte Traian Băsescu. Cu mult aplomb, i-au ţinut isonul Liviu Dragnea (preşedintele PSD) şi Călin Anton Constantin Popescu Tăriceanu (preşedintele ALDE):

BĂSESCU: „Iar îngrijorarea mea este că definiţia articolului 297 din Codul penal poate deveni un mijloc, un instrument de punere sub control a oamenilor politici. Când ştii că ai un dosar pe abuz în serviciu, laşi ciocu’ mic, domnu’ Dragnea?”.

DRAGNEA: „La mine nu e cazul, domnu’ preşedinte. De aia se întâmplă ce se întâmplă”.

BĂSESCU: „N-ai. Deci, atenţie, trebuie să fim atenţi legat de libertatea noastră de a face politică şi să nu creăm instrumente care să permită abuzul”.

BĂSESCU: „Nu ştiu cum era pe vapor, dar să ştiţi că acolo nu am întâlnit escroci. Acolo, categoria asta de oameni, dacă apucau să se urce pe vapor, nu ştiu dacă erau şi la întoarcere, pe când Parlamentul văd că ţine orice. Pe tot mandatul”.

TĂRICEANU: „Spuneţi că nu s-a aprobat nici un protocol între SRI şi DNA. Dar spuneţi „sunt cel mai bine informat om din ţară”. Şi atunci vă întreb: Cum de această informaţie nu a ajuns la dumneavoastră? Ori aţi fost informat, ori aţi fost tras în piept”.

BĂSESCU: „Am ajuns la concluzia că pot să-mi menţin afirmaţia. Am fost cel mai bine informat om politic, dar n-am ştiut decât 10%. În condiţiile astea vă daţi seama cât ştiu cei doi preşedinţi de Cameră, dacă preşedinţii ştiu 10% ?!”
 
 
* În acest timp oamenii continuă să protesteze în multe oraşe împotriva ordonanţei nr. 13 (care amnistiază anumite fapte de corupţie), care deşi a fost abrogată, are mari şanse să producă nişte consecinţe, în sensul uşurării pedepselor pentru politicienii corupţi !
 
 
CITEŞTE şi:
 
Taguri: Traian Basescu, dialoguri la misto, Parlament, Calin Popescu Tariceanu, Liviu Dragnea

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>