#451
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Un albaiulian incearca sa castige un concurs care l-ar duce in Antarctica

Un albaiulian incearca sa castige un concurs care l-ar duce in Antarctica

Revista nr. 380 | 07-02-2017 | Alexandru Mitchievici


Are 21 de ani şi studiază la Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, secţia istorie-arheologie. Vrea să ajungă în Antarctica prin intermediul unui concurs Oceanwide Expeditions. Albaiulianul Andrei Hancheş...


Andrei Hancheş ne-a declarat: „Concursul internaţional la care particip este organizat de Oceanwide Expeditions. Ei fac anual concursuri prin care o persoană desemnată de ei prin intermediul voturilor şi a originalităţii poate câştiga o expediţie la extremităţile planetei, Arctica şi Antarctica. Am participat şi anul trecut din dorinţa de a călca pe urmele marilor exploratori de la capătul pământului, Edward Wilson, căpitanul Robert Falcon Scott şi desigur Emil Racoviţă”.

„Pasiunea pentru natură şi viaţa sălbatică (Wildlife) o am încă de mic copil. Toată lumea se naşte cu entuziasmul şi pasiunea pentru sălbăticie, după parerea mea încă de la o vârstă fragedă se văd aceste chemări spre natură. Eu doar am menţinut acelaşi grad de curiozitate şi de fascinaţie pentru lumea vie. Ştiu şi îmi aduc foarte bine aminte şi acum, când aveam vreo 10-11 ani, preferam să urmăresc viaţa animalelor sălbatice care se desfăşura bine-mersi, chiar şi în apropierea noastră. Îmi plăcea să urmăresc cu atenţie perechile de şorecari comuni care survolau cerul senin şi torid de vară în căutare de rozătoare sau să stau şi să privesc uluit frumuseţea coloniei de lăstuni de pe malul Mureşului, ca să nu mai spunem de cuc”, precizează Andrei Hancheş.
 
 
VOTAŢI pentru ANDREI HANCHEŞ aici:
 
 

„Pe parcurs am devenit atras de fotografia Wildlife din doriţa de a imortaliza cele mai intime momente din viaţa specilor pe care pra puţin le cunoaştem”, mai spune Andrei.

Tânărul spune că mereu a fost atras de locuri exotice bogate în biodiversitate: „Antarctica pentru mine reprezintă „Sfântul Gral” pentru că aici viaţa a evoluat în izolare şi este o lume aproape extraterestră pentru noi, o lume unde domină surprinzător păsările. Acest concurs îmi oferă şansa de-a vizita acest tărâm unic, unde doar puţini pot ajunge...

„Ca un mare naturalist, am dorit mereu să împartăşesc cunostinţele mele prin intermediul tehologiei (fotografe/ film): recent am realizat un documentar despre importanţa calului în dezvoltarea istoriei umanităţii, intitulat „The Horse, from domestication to sport”... Momentan lucrez la alte două producţii documentaristice. Scriu şi o carte despre viaţa sălbatică locală şi experienţele mele cele mai memorabile în teren pe parcursul anilor: cartea se numeşte „Wildlife - Photography & Adventure” şi va fi în limba engleză”, ne-a declarat Andrei.

Dacă albaiulianul va câştiga concursul Oceanwide Expeditions, el va călători timp de 19 zile în zona Antarcticii alături de alţi temerari.
 
 
Sursa foto: Oceanwide Expeditions şi Andrei Hancheş
 

CITEŞTE şi:
 
 

Un albaiulian incearca sa castige un concurs care l-ar duce in Antarctica Un albaiulian incearca sa castige un concurs care l-ar duce in Antarctica Un albaiulian incearca sa castige un concurs care l-ar duce in Antarctica Un albaiulian incearca sa castige un concurs care l-ar duce in Antarctica Un albaiulian incearca sa castige un concurs care l-ar duce in Antarctica Un albaiulian incearca sa castige un concurs care l-ar duce in Antarctica
Taguri: Andrei Hanches, incearca sa castige, concurs, Antarctica, Arctica, cai, animale, pasari, Emil Racovita

Ratari

Criticisme (3)

Billy Ocean
07-02-2017
Cei care doresc sa-l sustina pe Andrei o pot face votand pe https://oceanwide-expeditions.com/contest/participant-2017/2577 ... se poate vota de mai multe ori, dupa 24 de ore de la prima votare !
Raspunde
Maxx
15-02-2017
Bafta, Andrei. Iti tinem pumnii...
Raspunde
Autor
08-03-2017
Sa ne grabim. Se voteaza pana pe 30 aprilie !
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>