#442
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Miting anti-coruptie la Alba Iulia

Miting anti-coruptie la Alba Iulia

Revista nr. 380 | 11-02-2017 | Alexandru Mitchievici


Corupţia ucide ! Noaptea ca hoţii !... două din mesajele din ultimele săptămâni în România.


La Alba Iulia are loc un nou miting împotriva corupţiei. Duminică, 12 februarie 2017, ora 18.00, albaiulienii sunt aşteptaţi în faţa Prefecturii Alba la un miting de protest faţă de Guvernul Grindeanu.

Reamintim, în noaptea de 31 ianuarie 2017, Guvernul Grindeanu a emis celebra Ordonanţă 13 prin care erau dezincriminate anumite fapte de corupţie (de ex.: prejudiciul de până în 200.000 de lei, adică peste 44.000 de euro, nu mai era considerat infracţiune). Ordonanţa a adus în stradă sute de mii de români în ţară şi străinătate. După publicarea Ordonanţei 13 mai multe instituţii europene şi ambasade occidentale au atras atenţia că România nu trebuie să facă paşi înapoi în ceea ce priveşte lupta anti-corupţie.

Chiar dacă ordonanţa 13 a fost dată de Guvernul PSD-ALDE, cei care au protestat în stradă în ultimele zile consideră că întreaga clasă politică este vinovată de corupţia care a cuprins România în ultimii 27 de ani. De altfel de Ordonanţa de Amnistie ar fi avut mulţi beneficiari şi la PNL-PDL-PMP: Ioana Băsescu, Eba, Elena Udrea, Vasile Blaga, Adriean Videanu, Gheorghe Ştefan Pinalti.
 
Ordonanţa a fost abrogată, ministrul care a dat ordonanţa (Florin Iordache, ministrul justiţiei) a demisionat, dar oamenii vor mai mult... pentru că primul-ministru Sorin Grindeanu şi-a pierdut credibilitatea !
 
 
CITEŞTE şi:
 
Taguri: miting anti-coruptie, ordonanta 13, gratiere, Alba Iulia, Ioana Basescu, Elena Basescu

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>