#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Raport de activitate al consilierului local Nicu Iacsa pe anul 2016

Raport de activitate al consilierului local Nicu Iacsa pe anul 2016

Revista nr. 379 | 30-01-2017 | Alexandru Mitchievici


Judeţul Alba. Consilierul local din comuna Cricău Nicu Iacşa, un vechi liberal, şi-a prezentat public un Raport de Activitate pentru anul încheiat (2016).


Ar fi foarte interesant dacă am vedea rapoarte similare de la consilierii judeţeni, de la consilierii din Alba Iulia sau la primarii în funcţie...
 
 
Nicu Iacşa - Raport de Activitate pentru anul 2016

„Reprezentarea comunității și a concetățenilor tăi este una din cele mai onorante activități ale vieții publice și politice. Funcția publică îți oferă șansa de a găsi soluții pentru rezolvarea problemelor ridicate de cetățeni. O altă premisă a alesului local este de a susține interesele comunității și a concetățenilor pe care ii reprezinți. În baza acestor concepții, compatibile cu prevederile legii nr. 215/2001 privind administrația publica locala și cu Statutul aleșilor locali mi-am desfășurat activitatea în anul 2016 urmărind aceleași deziderate din anii precedenți: 2012, 2013, 2014, 2015.

A. ACTIVITATEA DE INFORMARE ȘI INIȚIATIVĂ COMUNITARĂ

Un consilier local trebuie să reuşească să se informeze asupra problematicilor comunităţii pe care o reprezintă şi să pună interesele comunităţii pe primul loc. În acest sens, în anul 2016 am participat din total de 14 şedinţe de consiliul local la care am fost convocat, am participat la 13, una fiind motivată de prezenţa mea la serviciu. Sunt preşedintele comisiei pentru activităţi social-culturale, culte, învăţământ, sănătate, familie şi sport.

Ca şi preşedinte al comisiei pentru activităţi social-culturale, culte, învăţământ, sănătate, familie şi sport nu am comvocat nici o şedinţa, deoarece nu am avut nici un proiectcare să vizeze activitatea comisiei.

Activitatea mea s-a desfăşurat prin iniţiative, interpelări şi susţineri de poziţie în toate şedinţele de Consiliul local după cum urmează:

1.Am susţinut proiectele de hotărâre iniţiate şi care au reprezentat interesul cetăţenilor şi al comunităţii.
2.Am votat împotriva impozitului pe clădiri şi terenuri datorită faptului că, după părerea mea, nu se respectă Normele Metodologice de aplicare a art. 247 din Codului Fiscal din 22.01.2014.
3.Am propus prelungirea proiectului de asfaltate şi modernizare de la locul zis „La Cruce” până la locul numit „Staţia de sus” sau „Şcoală de sus” prin contribuţia Consiliului Judeţean Alba sau prin accesarea unui proiect european.
4.Am solicitat rezolvarea problemei privind lipsa presiunei apei la conducta ce alimentează zona de sus a satului Cricău.
5.Am susţinut exploatarea raţională şi echilibrată a masei lemnoasă de pe rază comunei Cricău.
6.Am solicitat amplasarea unui container pentru sticle de plastic pe stradă numită Pe Vale lângă locuinţa cetăţeanului Mădăraş Traian.
7.Am susţinut asfaltarea sau cimentarea tăieturilor în asfalt la drumul din stradă Bisericii. (De la Novăceanu până la podul de lângă Biserica din Vale).
8.Am adus la cunoştinţa factorilor decizionali că animalele sălbatice atacă culturile agricole ale cetăţenilor din satul Cricău în zona „Faţă” şi produc pagube însemnate. (Exemplu: la proprietatea cetaţeanului Şandru Nicolae).
9.Am susţinut cetăţenii în demersul lor pentru amplasarea unor limitatori de viteză pe DJ 107 H în faţă blocului din satul Cricău pentru a evita producerea unor accidente în zona. În acest sens m-am adresat Direcţiei de drumuri şi poduri la nivelul Judeţului Alba.
10.Am solicitat aducerea de pietriş (macadam) pe drumul zis „Pe Deasupra” până la cetăţeanul Drăgan Dan.
11.Am propus curăţirea fântânilor pe stradă „Pe Vale” din Cricău.
12.Am sesizat îndreptarea căii de acces ce leagă drumul zis „Pe Deasupra” cu drumul „Pe Vale” pe lângă proprietatea cetăţeanului Rusan Nicolae.
13.Am susţinut că conducta de apă de la bazinul numit „Cingau” să fie folosită în continuare de toţi cetăţenii din zona de jos a satului Cricău indiferent de presiunea existenta pe conductă.
14.Am susţinut în cadrul Consiliului de Administraţie al Şcolii Gimnaziale „Decebal” Cricău necesitatea studierii ca prima limbă de studiu străină să fie limba engleză (susţinut şi în anul 2014).
15.Am sprijinit conducerea şcolii gimnaziale în realizarea obiectiveleor propuse în 2016.
16.Am sesizat existenţa mai multor puncte pe drumul forestier spre Piatră Craivii în care se depozitează ilegal gunoiul.

M-a preocupat şi mă preocupă accesarea a cât mai multe proiecte din fondurile structurale pentru dezvoltarea comunei şi satisfacerea nevoilor care privesc comunitatea noastră.
 
 
 
 
B. ACTIVITATEA CULTURAL–EDUCATIVĂ ŞI RELIGIOASĂ

Pe lângă activitatea curentă am considerat că este fundamentală şi esenţială activitatea mea culturală, educativă şi religioasă în interesul comunităţii noastre.

Am promovat comună noastră prin articole publicate în presa locală cu ocazia unor evenimente desfăşurate în comuna noastră.

Ca şi consilier parohial în cadrul Comitetului Bisericii Ortodoxe Cricău i-am susţinut și îi susţin în continuare pe preoţii din Parohia Ortodoxă Cricău, preot paroh Medruţ Petru şi preot Bufnea Cosmin care doresc să finalizeze construcţia capelei mortuare de pe lângă Biserica Ortodoxă Cricău şi de asemenea finalizarea construtiei casei parohiale din Cricău. De asemene am participat la evenimentele organizate de Biserica Ortodoxă din Cricău.

C. CONTACTELE CU CETǍŢENII

Am avut o activitate susţinută de întâlniri cu cetăţenii din Comună Cricău. Cu acesată ocazie am aflat despre multitudinea problemelor cu care concetăţenii mei se confruntă prin urmare am avut interpelări în şedinţele de Consiliu local pentru rezolvarea acestor probleme. Prin atitudinea mea civică şi responsabilă voi face tot posibil să sensibilizez prin opinia mea factorii responsabili pentru rezolvarea problemelor care îl priveşte pe cetăţeni în interesul lor şi al comunităţii. Prin urmare sper să duc la îndeplinire cu cinste şi cu demnitate acest mandat şi câştigaţi să fie concetăţenii mei şi întreagă comnunitate.

D. RELAŢII EXTERNE

În calitate de reprezentant al PNL Cricău m-am implicat cu abnegaţie pentru a promova valorile şi principiile Partidului Naţional Liberal la nivel local şi judetean participând la o serie de evenimente desfăşurate de PNL ALBA. În viitor voi continuă să promovez cu dăruire şi devotament valorile şi principiile Partidului Naţional Liberal pentru a fii cunoscute şi apreciate de toţi cetăţenii comunei Cricău.

M-am implicat activ în campania electorală pentru alegerile locale din localitate precum şi la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016 (Cricău, Jud. Albă:PNL-54,76%) participând activ la evenimentele care s-au desfăşurat în campanie (din casă în casă în Cricău, Craiva şi Tibru).

Am înfinţat paginile din reţeaua de socializare, facebook: PNL CRICĂU, respectiv Grupul PNL CRICĂU (momentan are 471 de membri) pe care le administrez din anul 2012. Am participat la Şcoala de primavară a Tineretului Naţionala Liberal de la Câmpulung în luna aprilie 2016.
 
 
 
 
În loc de concluzii

În acest un an de mandat de consilier local PNL am încercat şi cred că am reuşit să reprezint interesele comunităţii din Comuna Cricău, cetăţenii care cred în liberă iniţiativa, proprietate, cultură, religie, educaţie civică şi care să simtă că cineva îi reprezintă şi îi sprijină în nevoile lor. Speranţa mea este să-i pot reprezenta cu cinste şi demnitate pe toţi cei care au încredere în mine. Sper din tot sufletul să fiu în continuare mereu în ajutorul celor care au nevoie de mine, să-i sprijin, să pun întotdeauna interesele şi nevoile lor şi ale întregi comunităţi pe primul loc.

Dintotdeauna m-a călăuzit: credinţă în Dumnezeu, dreptatea, spiritul de înţelegere şi întrajutorare a semenilor mei.

Doamne ajută-mi!”

Nicu Iacşa, 28 ianuarie 2017
 
 
CITEŞTE şi:
 
 
Taguri: raport de activitate, consilierul local, Nicolae Iacsa, 2016, Cricau, Emil Lupsan, primarie, judetul Alba

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>