#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
SRL-urile si PFA-urile pot fi inregistrate gratuit

SRL-urile si PFA-urile pot fi inregistrate gratuit

Revista nr. 379 | 30-01-2017 | Alexandru Mitchievici


Veşti bune pentru românii cu iniţiativă: din februarie 2017 se pot înfiinţa SRL-uri şi PFA-uri în mod gratuit la Registrul Comerţului. Eliminarea acestor taxe este inclusă în legea guvernului prin care sunt eliminate 102 de taxe şi impozite.


Eliminarea taxelor percepute de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) la constituirea unei entităţi economice (SRL, SRL-debutant sau PFA, întreprindere individuală/ familială) este prevăzută în Legea nr. 1/2017, publicată pe data de 6 ianuarie în Monitorul Oficial.

În acelaşi timp sunt eliminate şi taxele percepute pentru înscrierea de menţiuni în Registrul Comerţului, cu scopul „de a încuraja antreprenoriatul şi de a îndepărta impedimentele în dezvoltarea unui mediu de afaceri competitiv în România”, conform celor de la avocat.net.

Într-o societate cu răspundere limitată (SRL), numărul asociaţilor nu poate fi mai mare de 50, dar poate fi şi un asociat unic, persoană fizică sau juridică. De altfel, o persoană fizică sau o persoană juridică nu poate fi asociat unic decât într-o singură societate cu răspundere limitată, iar dacă asociatul unic este şi administrator, acestuia îi revin şi obligaţiile prevăzute de lege pentru această calitate.

În acelaşi timp, capitalul social al unei SRL nu poate fi mai mic de 200 de lei şi se divide în părţi sociale egale, care, la rândul lor, nu pot fi mai mici de 10 lei. În cazul în care, într-o societate cu răspundere limitată, părţile sociale sunt ale unei singure persoane, aceasta, în calitate de asociat unic, are drepturile şi obligaţiile ce revin adunării generale a asociaţilor.

Pentru a înfiinţa SRL, este nevoie de întocmirea documentaţiei necesare şi depunerea acesteia la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul în raza căruia solicitantul îşi stabileşte sediul profesional. Situaţia este idetică pentru deinătorii de PFA-uri, care, înainte de toate, trebuie să îşi rezerve denumirea, se mai precizează pe site-ul avocatnet.ro.
 

CITEŞTE şi:
 
 
Taguri: SRL-uri, PFA-uri, inregistrate gratuit, registrul comertului, capital social

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>