#451
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Protocol de colaborare semnat de Fundatia culturala Inter-Art Aiud si Primaria Municipiului Alba Iulia

Protocol de colaborare semnat de Fundatia culturala Inter-Art Aiud si Primaria Municipiului Alba Iulia

Revista nr. 379 | 31-01-2017 | Alexandru Mitchievici


Marţi, 31 ianuarie 2017, Fundaţia Inter-Art Aiud a semnat un protocol de colaborare cu Primăria Alba Iulia. Documentele au fost semnate de artistul plastic Ştefan Balog - preşedintele Fundaţiei Inter-Art Aiud, şi viceprimarul Gabriel Pleşa în sala de şedinţe de la Primăria Alba Iulia...


Cu acest prilej, Ioan Hădărig, directorul artistic al Fundaţiei Inter-Art, a declarat: „Este o onoare pentru Fundaţia Inter-Art să aibă un protocol de colaborare cu Primăria Alba Iulia”.
 
De mulţi ani fundaţia aiudeană (una din cele mai vechi asociaţii care promovează cultura, artele, din judeţul Alba) are protocoale similare cu Primăria Aiud şi Consiliul Judeţean Alba, dar în cei 21 de ani de funcţionare ai fundaţiei cel mai important partener rămâne Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” din Aiud (condus de Ioan Hădărig, director).
 
La evenimentul de la Primăria Alba Iulia au fost prezenţi şi principalii parteneri ai Fundaţiei Inter-Art: grupul de teatru Skepsis (Viorel Cioflică - coordonatorul grupului), Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia (Constantin Inel, director adjunct), Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba (Felicia Colda, bibliotecar).

La rândul său, preşedintele Inter-Art Aiud, Ştefan Balog, a declarat pentru revista Plaiu Luminatu: „Faptul că azi s-a semnat un protocol de parteneriat cu Primaria municipiului Alba Iulia este un moment deosebit de important pentru noi. Consider că acest parteneriat intăreşte un aspect ce funcţionează de ani de zile, şi anume faptul că în majoritatea proiectelor foarte importante pe care le-am realizat în diferite locuri au fost reprezentaţi artisti albaiulieni, iar unele albume ale noastre de prezentare conţin şi evenimentele culturale de marcă din municipiul Alba Iulia”.
 
 
 
 
„Unul din elementele care vor dezvolta România în perioada următoare va fi... cultura. Evenimentele petrecute în ultimul an în Europa i-au făcut pe unii să spună că oamenii sunt împotriva multiculturalismului. Dar nu este aşa. E trist ceea ce se întâmplă în Statele Unite, este urât ceea ce s-a întâmplat la graniţa Ungariei. Cine vrea state naţionale, închise între graniţe, se înşală. Oamenii sunt deschişi, vor multiculturalitate, dar cer ceva anume: respect !”, a mai spus Ioan Hădărig.

„Primăria Alba Iulia îşi doreşte colaboratori care operativ să fie independenţi, politic, economic. Inter-Art a pus pe hartă comunităţile din Alba, şi nu mă refer la harta naţională, ci la o hartă internaţională. Trebuie subliniată capacitatea Inter-Art de a atrage artişti internaţionali. Prin acest parteneriat (n.a. - semnat astăzi) şi altele pe care le avem cu diverse instituţii culturale, noi vrem creşterea reputaţiei oraşului Alba Iulia, creşterea calităţii vieţii în oraşul Alba Iulia”, a spus Nicolaie Moldovan, city manager al municipiului Alba Iulia.
 
Este adevărat în ultimii 3-4 ani Fundaţia Inter-Art a dus arta românească (nu doar arta din judeţ) la sediul ONU din New York, a dus arta românească în China, a dus-o la sediul Naţiunilor Unite de la Geneva şi în alte oraşe de pe toate meridianele lumii...
 

Principalii parteneri ai Fundaţiei Inter-Art în cei 21 de ani de activitate:

Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud
Primăria - Consiliul Local Aiud
Muzeul Naţional al Unirii, Alba Iulia
Consiliul Judeţean Alba
Institutul Cultural Român
Departamentul pentru Relaţii Interetnice, Guvernul României
Asociaţia „Promart Haiti”
Grupul Skepsis Alba
Asociația Artiștilor Yinchuan, China
Centrul de Cultură „Augustin Bena”
Asociaţia „Echanges & Partage”, Franţa
Comisia Naţională a României pentru UNESCO
Societatea artiştilor din Shumen, Bulgaria
Asociaţia Sasaran Arts, Malaezia
Asociaţia AMAC, Maroc
Fundaţia de Artă fotografică Miró, Ungaria
Centrul Cultural Salzburg, Austria
Fundaţia „Bethlen” Gyomaendröd, Ungaria
Fundaţia „Design Bureau” - Mumbai, India
Fundaţia „A.Marius” Cluj-Napoca
Asociaţia „Aparte” Cluj-Napoca
Asociaţia „Nazareth” Alba Iulia

Cu prilejul semnării protocolului dintre Fundaţia Inter-Art şi Primăria Alba Iulia, fundaţia aiudeană a prezentat pe larg şi un bilanţ (activităţi, fonduri etc) pe anul 2016.
 

Transparenţă 100 % la capitolul Cheltuieli

Fără doar şi poate este una din cele mai transparente asociaţii din judeţul Alba.

În anul 2016 Fundaţia Inter-Art a obţinut din sponsorizări şi donaţii suma de 84.340 lei, cu următoarele cheltuieli:

- Cheltuieli manifestări culturale desfășurate în 2016: 57.423,96 lei

- Restaurare Galeriile Inter-Art: 10.552,3 lei
(din care 4.000 lei donaţie Rotary Aiud, modernizare sistem iluminat şi montat geamuri)

- Cheltuieli administrative şi deplasări organizatorice: 4.865,2 lei.

„Din punctul meu de vedere este un semn de respect atât faţă de cei implicaţi în proiectele Inter-Art cât şi faţă de întreaga societate civilă şi bineînţeles faţă de mass-media să prezentăm un raport amănunţit nu numai despre ce s-a făcut în anul precedent, dar şi cu ce bani s-a facut. Nu este un secret cine şi cu ce sume ne-a finanţat, indiferent dacă aceşti bani au intrat în contul nostru sau direct în contul furnizorilor de servicii şi este absolut normal ca aceste detalii să fie cunoscute de toţi cei interesaţi”, a explicat Ştefan Balog pentru revista electronică Plaiu Luminatu.
 

CITEŞTE şi:
 
 

Protocol de colaborare semnat de Fundatia culturala Inter-Art Aiud si Primaria Municipiului Alba Iulia Protocol de colaborare semnat de Fundatia culturala Inter-Art Aiud si Primaria Municipiului Alba Iulia Protocol de colaborare semnat de Fundatia culturala Inter-Art Aiud si Primaria Municipiului Alba Iulia Protocol de colaborare semnat de Fundatia culturala Inter-Art Aiud si Primaria Municipiului Alba Iulia Protocol de colaborare semnat de Fundatia culturala Inter-Art Aiud si Primaria Municipiului Alba Iulia Protocol de colaborare semnat de Fundatia culturala Inter-Art Aiud si Primaria Municipiului Alba Iulia
Taguri: protocol de colaborare, fundatia, Inter-Art Aiud, primaria Alba Iulia, Ioan Hadarig, Stefan Balog, Gabriel Plesa

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>