#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Zi de doliu pentru statul de drept

Zi de doliu pentru statul de drept

Revista nr. 379 | 31-01-2017 | Alexandru Mitchievici


În seara de marţi, 31 ianuarie 2017, Guvernul PSD-ALDE a dat două ordonanţe menite să uşureze viaţa situaţia juridică a politicienilor corupţi:


1.o ordonanţă de urgenţă privind amnistia unor fapte de corupţie: ordonanţa prevede eliminarea unor pedepse date pentru fapte de corupţie (de ex: prejudiciul de 200.000 de lei nu mai este considerat infracţiune) şi reducerea altor pedepse date pentru fapte de corupţie.

2.o ordonanţă care îngreunează activitatea de cercetare a DNA-ului (limitarea la 6 luni a denunţului privind faptele de corupţie, dezincriminarea abuzului în serviciu etc).
 
În ceea ce priveşte graţierea unor politicieni corupţi, aceste aspecte au fost formulate într-o lege şi trimise Parlamentului spre dezbatere... 

După ce ministrul Iordache a anunţat emiterea ordonanţelor de urgenţă mii de oameni au ieşit în stradă la Bucureşti, Cluj, Sibiu.
 

Prompt, supărat din cauza emiterii celor două ordonanţe, preşedintele Klaus Iohannis a scris pe facebook următorul anunţ :

„Dragi români,

Astăzi este o zi de doliu pentru statul de drept. Statul de drept, care a primit o lovitură puternică de la adversarii justiției, dreptății și luptei împotriva corupției.

Guvernul PSD și ALDE a ignorat visul și năzuințele a milioane de români liberi care vor să trăiască într-o țară eliberată de corupție.

Astăzi, Guvernul PSD și ALDE a anulat munca a zeci de mii de oameni onești și curajoși din Justiția română care au dovedit în ultimii ani că nimeni și nimic nu este mai presus de lege.

Guvernul PSD și ALDE a anulat eforturile făcute de milioane de români de a face din România o țară respectată în Europa!

De astăzi, recuperarea prejudiciilor devine foarte dificilă.

Rezultatul votului din decembrie a dus la formarea unei majorități, care a alcătuit un guvern legitim. Dar votul nu reprezintă un cec în alb care permite unei majorități să poată face orice, de la adoptarea măsurilor populiste care riscă să pună sub semnul întrebării stabilitatea economică în următorii ani, până la călcarea efectivă în picioare a justiției și a statului de drept.

În decembrie, oamenii s-au dus la vot cu speranța unui trai mai bun, nu pentru o legislație slăbită în domeniul anticorupției.

Miza adevărată este cum vrem să arate viitorul unei Românii în care oamenii să-și dorească să trăiască, nu al unei Românii din care să-și dorească din nou să plece.

Sfidarea PSD la adresa poporului este deplină. Uită însă un lucru esențial. Valorile pe care se construiește un stat democratic, un stat de drept veritabil, nu aparțin unei majorități sau minorități de conjunctură, ci ne aparțin nouă, tuturor românilor.

De astăzi, misiunea mea este să restabilesc statul de drept. Voi face tot ce îmi stă în putință pentru a face din România o țară eliberată de corupție! Mă voi bate până în ultima zi a mandatului meu pentru acest lucru!”
 
 
Foto: Iohannis la Alba Iulia, 19 august 2014
 
 
CITEŞTE şi:
 
Taguri: zi de doliu, statul de drept, proteste, ordonanta, amnistie, gratiere, presedinte

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>