#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Un nou protest impotriva Legii Amnistiei si Gratierii la Alba Iulia

Un nou protest impotriva Legii Amnistiei si Gratierii la Alba Iulia

Revista nr. 378 | 28-01-2017 | Alexandru Mitchievici


La Alba Iulia va avea loc un nou protest împotriva Legii amnistiei şi graţierii. Întâlnirea celor care contestă legea amnistiei va avea loc duminică, 29 ianuarie 2017, ora 18.00, în faţa Prefecturii Alba.

 
Procurorul general Augustin Lazăr vorbeşte de o lege cu dedicaţie... pentru anumiţi politicieni: „S-ar vedea că dezincriminarea este făcută cu dedicaţie. Punct.(...) Lucrurile sunt foarte clare şi nu aş dori să le analizez mai profund pentru că sunt foarte clare, la nivelul inteligenţei publice medii, nu ar trebui ca un magistrat al Ministerului Public să stăruie.(...) Nu avem nevoie să facem o inginerie juridică pentru a dezincrimina anumite categorii de acte antisociale, lucrurile sunt clare pentru cine citeşte textul. La fel şi cu alte fapte. Ar fi total exagerat, spre exemplu la abuzul în serviciu, să se facă o incriminare astfel încât să se ajungă ca o bună parte dintre cauzele DNA-ului să rămână în aer. Ar însemna că noi nu ştim ce vrem, că voinţa statului român întâi de a incrimina şi de a efectua anumite procese timp îndelungat, de a instrumenta anumite cauze nu e foarte clară. Eu zic însă că voinţa legiuitorului a fost foarte clară atunci când a incriminat aceea faptă. (…) Justiţia este ceva foarte serios şi eu vreau să mă asigur că nu se gândeşte să facă atlceva decât să îţi îndeplinească atribuţiile de serviciu”.
 
 
 
Guvernul PSD-ALDE a justificat Legea Amnistiei şi Graţierii prin suprapopularea din penitenciare. În România suprapopularea ar fi de 150%, după cum spun unii comentatori.

„În toată lumea există o astfel de problemă. În Franţa, din câte am înţeles la ultima vizită pe care am avut-o săptămâna trecută, ei au o depăşire de 200%. Şi pentru statul francez reprezintă o problemă, dar nu s-au repezit să pună în libertate infractorii. Din cât s-a dovedit, din studiile făcute până în prezent, majoritatea celor condamnaţi care au fost puşi în libertate în timp foarte scurt revin şi dau de lucru organelor judiciare”, spune procurorul general Augustin Lazăr.
 
 
CITEŞTE şi:
 
 
 
 
Taguri: protest impotriva legii, amnistie, gratiere, Alba Iulia, Augustin Lazar

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>