#442
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
16 primarii din judetul Alba raman cu gunoiul menajer neridicat

16 primarii din judetul Alba raman cu gunoiul menajer neridicat

Revista nr. 377 | 18-01-2017 | Alexandru Mitchievici


16 comune şi oraşe se confruntă cu o situaţie neplăcută: de o săptămână, firma Salprest refuză să mai ridice gunoiul menajer din Ciugud, Cricău, Sîntimbru, Galda de Jos, Stremţ, Vințu de Jos, Mihalţ, Crăciunelu de Jos, Bucerdea Grânoasă, Săsciori, Daia Română, Ighiu, Şibot, Pianu de Jos, Săliştea şi oraşul Teiuş. Situaţia i-a adus laolaltă pe primarii respectivelor localităţi, juriştii Prefecturii Alba şi conducerea Salprest, operatorul care se ocupă de ridicarea deşeurilor menajere.


Marţi, 17 ianuarie 2017, după o întâlnire de peste trei ore, în care s-a încercat găsirea unor soluţii pentru dezamorsarea crizei gunoaielor, participanţii nu au reuşit să ajungă la nici un rezultat. Directorul Salprest Alba, Petru Constantinescu, a refuzat orice conciliere, motivul invocat de reprezentanţii operatorului de salubritate fiind acela că nu încasează bani de la toţi locuitorii, ceea ce conduce la neridicarea gunoiului menajer în cele 16 unităţi administrative.

Salprest acuză şi faptul că, în foarte multe cazuri, contractul încheiat cu o gospodărie nu reflectă realitatea din teren (n.a. contractul este încheiat pe o persoană sau două, iar la adresa respectivă locuiesc mai multe persoane).

Primarul comunei Ciugud a afirmat că primarii sunt deschişi să efectueze un recensământ în fiecare comună sau oraş, unde operează Salprest, pentru a identifica precis numărul persoanelor care locuiesc efectiv în aceste localităţi, respectiv în gospodării. Efectuarea recensământului ar putea duce la o reglare a preţului, care ar putea să şi scadă, iar, după finalizarea acestuia, Salprest ar urma să refacă contractele conform datelor reale.
 
 
 
 
Directorul Salprest Alba nu a fost de acord cu propunerea primarului Damian, spunând că primăriile ar trebui să colecteze banii care să fie viraţi mai apoi către operatorul de salubritate.

„Ce vrea conducerea Salprest nu este posibil, deoarece conform contractelor de delegare, operatorul de salubritate trebuie să încheie contracte, să crească numărul acestora şi să încaseze banii. Cu toate acestea, Salprest Alba dă însă vina pe primării pentru că nu ridică gunoaiele menajere. Riscăm să ajungem într-o situaţie gravă. Edilii din Alba sunt deciși să facă o sesizare la ANRSC pentru nerespectarea contractelor şi, în cele din urmă să le rezilieze”, a declarat primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian.

Primarii din cele 16 unităţi administrative se tem că şi în această săptămână gunoaiele menajere vor rămâne neridicate.
 

CITEŞTE şi:
 
Taguri: operatorul refuza sa ridice, gunoiul menajer, 16 primarii, judetul Alba, Salprest, Mihalt, Cricau, Sintimbru

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>