#455
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Cineva la Alba Iulia uraste copacii si spatiile verzi

Cineva la Alba Iulia uraste copacii si spatiile verzi

Revista nr. 377 | 17-01-2017 | Alexandru Mitchievici


În 2011 dispărea parcul Custozza din cetatea Alba Iulia, ras de Primăria Alba Iulia cu spirjinul Grup Corint şi Florea Grup... Ulterior spaţiul verde a fost transformat într-o piaţetă gri, pavată integral.


Acum la începutul anului 2017, primăria Alba Iulia continuă să taie copacii din perimetrul cetăţii bastionare. Astăzi i-am întâlnit (întâmplător) pe angajaţii unei firme care se ocupă de amenajarea spaţiilor verzi tăiind câţiva castani situaţi pe aleea de lângă Poarta a III-a.

E vorba de copaci care au 70-80 de ani, poate mai mult, după cum mi-a spus un senior al oraşului: acesta mi-a spuns că în copilăria lui copacii erau acolo. Ulterior, pe aici era un drum care ducea la nişte terenuri de tenis (în anii 60-70 ai sec. XX).

Pe trunchiurile rămase se vede clar că aceşti copaci nu erau bolnavi.

Poate şi-au încheiat misiunea sau poate au fost deranjaţi de aparatul foto, cert este că la vederea aparatului foto, angajaţii respectivi s-au oprit din tăierea copacilor, au lăsat focul pe care îl aprinseseră şi au plecat de acolo.

În urmă cu 3-4 zile angajaţii aceleaşi firme au tăiat câţiva copaci (care nu păreau bolnavi) în parcul din faţa catedralei ortodoxe.
 

*Acum câţiva ani am văzut pe TV o ştire din Secuime: oamenii sărbătoreau un tei care împlinise 500 de ani ! Nimeni nu s-a gândit să taie bătrânul copac !
 
 
CITEŞTE şi:

 


Cineva la Alba Iulia uraste copacii si spatiile verzi Cineva la Alba Iulia uraste copacii si spatiile verzi Cineva la Alba Iulia uraste copacii si spatiile verzi
Taguri: cineva, primaria Alba Iulia uraste copacii, spatiile verzi, angajatii, parcul Custozza

Ratari

Criticisme (2)

Blaj Iulian
18-01-2017
Pasibili de amenda, Garda de mediu să se autosesizeze și să verifice legalitatea tăierii acestor copaci care și așa au rămas foarte putini !
Raspunde
Alba Verde
18-01-2017
azi maine o sa paveze si zona asta... printre putinele care a ramas verzi dupa "restaurarea Cetatii" !
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>