#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Mihnea Costachi, campion european de juniori in probele de rezolvari si de blitz

Mihnea Costachi, campion european de juniori in probele de rezolvari si de blitz

Revista nr. 376 | 02-01-2017 | Alexandru Mitchievici


Final senzaţional de an pentru albaiulianul Mihnea Costachi. Juniorul albaiulian a încheiat cu succes Campionatele Europene de şah rapid şi blitz pentru juniori care s-au desfăşurat în perioada 27-30 decembrie 2016 la Novi Sad, Serbia, şi la care au participat 296 de juniori din 20 de ţări.


În cea mai spectaculoasă probă a concursului, cea de blitz, în care jucîătorii au doar 3 minute timp de gândire pentru toată partida, la care se adaugă o bonificaţie de 2 secunde după fiecare mutare efectuată, juniorul albaiulian legitimat la Politehnica Iaşi nu le-a lasat nici o şansă adversarilor, reuşind o victorie categorică cu 8 puncte în 9 partide jucate, după ce a pornit ca din puşcă... cu 7 victorii în primele 7 jocuri, remizând în ultimele două partide.

Podiumul categoriei juniori sub 18 ani a fost completat de Valentin Dragnev (Austria) şi Leon Livaic (Croaţia), ambii cu 6,5 puncte puncte.

Cu acest nou titlu de campion european, bilanţul total a lui Mihnea Costachi a ajuns la un total de 5 medalii în cele 5 probe în care juniorul albaiulian a luat startul: aur în probele de blitz şi rezolvări de probleme, argint în proba de şah rapid pe echipe, respectiv medalia de bronz în proba de sah rapid individual şi în Superfinala Campionatului European. Este fără doar şi poate o mare peformanţă, realizată în premieră de un junior român şi un final de sezon de vis pentru Mihnea Costachi - după cum ne anunţă Marius Ceteraş, antrenor şi maestru FIDE.

„Cand am decis să particip la europenele de juniori de la Novi Sad, speram să mă întorc acasă cel puţin cu o medalie, fiindcă eram cotat printre favoriţi în mai multe probe. Nu m-am gandit însă că voi reuşi să obţin câte o medalie în fiecare probă de concurs, dar după un start mai ezitant în prima probă, cea de şah rapid individual, mi-am intrat treptat în forma şi am reuşit să evoluez din ce în ce mai bine. Cu sigurantţă pot spune că anul 2016 a fost unul foarte bun pentru mine, fiindcă pe lângă aceste 5 medalii europene am mai obţinut 3 titluri naţionale de juniori, un foarte bun loc 7 la campionatele mondiale de juniori din Rusia şi titlul de maestru internaţional, mai multe premii în turnee internaţionale de seniori, fiind de asemenea inclus în topul celor mai buni 10 şahişti români ai anului realizat de Federaţia Română de Şah”, a declarat Mihnea Costachi.

Albaiulianul nu va avea prea mult timp să se bucure de rezultatele de la Novisad,acesta urmând a lua startul în 3 ianuarie într-un turneu internaţional de seniori la Montebelluna (Italia), ne anunţă Marius Ceteraş.

După ce a primit titlul de ambasador sportiv al judeţului Alba în cadrul Galei Sportului Judeţului Alba 2016, Mihnea Costachi a demonstrat şi la Novi Sad că merită din plin acest titlu onorific. În acelaşi timp, Mihnea ar avea nevoie sprijin din partea autorităţilor locale, pentru ca pe viitor (unul apropiat) acesta să reprezinte un club de şah albaiulian aşa cum o face de câţiva ani. Cu succes !
 
 
CITEŞTE şi:
 
 
Taguri: sahistul Mihnea Costachi, campion european de juniori, proba de rezolvari, blitz, Marius Ceteras

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>