#451
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
APM Alba functioneaza ca o firma de consultanta si PR pentru Kronospan Sebes

APM Alba functioneaza ca o firma de consultanta si PR pentru Kronospan Sebes

Revista nr. 376 | 11-01-2017 | Alexandru Mitchievici


9 ianuarie 2017, ziua în care a expirat autorizaţia integrată de mediu a SC Kronospan Sebeş SA. Toată ziua m-am uitat cu bucurie pe site-ul APM Alba şi am văzut că lipsea autorizaţia integrată de mediu a celor de la Kronospan Sebeş.


La ora 15.03 am trimis celor de la APM Alba un email (o solicitare pe Legea 544 privind liberul acces la informaţiile publice) ca să văd care este situaţia autorizaţiei integrate de mediu a SC Kronospan Sebeş SA. Evident că nu am primit acest răspuns. Probabil vine după 30 de zile !

În schimb după acest email (poate au fost şi telefoane care i-au atenţionat de lipsa autorizaţiei), pe site-ul APM Alba a apărut totuşi autorizaţia pentru Kronospan Sebeş. Tardiv, dar autorizaţia a apărut pe site !

Autorizaţia a fost postată pe site-ul APM Alba după ora 16.00. Bine că nu au pus-o la 12 noaptea !
 
 
 
 
Autorizaţia integrată de mediu nr. AB 1/09.01.2017 are 103 lungi pagini, anodine, plicticoase, fără substanţă. Noi le spunem celor de la APM Alba că formaldehida emisă de Kronospan este considerată o substanţă cancerigenă şi că au fost numeroase proteste în care oamenii din Sebeş (şi din alte părţi, din România şi străinătate) au solicitat ca firma Kronospan să nu mai funcţioneze în mijlocul oraşului Sebeş.
 
Autorizaţia este semnată de Marioara Popescu - director executiv al APM Alba şi Doina Bărbat - şef Serviciu Avize, Acorduri, Autorizaţii.
 
Autorizaţia este valabilă 10 ani. Expiră la 9 ianuarie 2027 !
 
De când au venit austriecii la Sebeş, cei de la APM Alba nu au făcut decât să apere, să spele şi să aprobe activitatea firmei Kronospan, cel mai mare poluator din judeţul Alba şi cel mai mare tăietor de păduri !

Aşteptăm o atitudine mai fermă a primarului Dorin Nistor, care în anul 2015 a participat la protestele anti-formaldehidă, anti-Kronospan de la Sebeş.
 
 
FOTO: autorizaţie şi cuprinsul autorizaţiei 
FOTO: firma Kronospan Sebeş văzută de la Alba Iulia, februarie 2016
 
 
CITEŞTE şi:
 

APM Alba functioneaza ca o firma de consultanta si PR pentru Kronospan Sebes APM Alba functioneaza ca o firma de consultanta si PR pentru Kronospan Sebes
Taguri: APM Alba, functioneaza, firma de consultanta, imagine si PR, Kronospan Sebes, formaldehida, poluare

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>