#451
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
A expirat autorizatia de mediu a Kronospan Sebes

A expirat autorizatia de mediu a Kronospan Sebes

Revista nr. 376 | 09-01-2017 | Alexandru Mitchievici


Luni, 9 ianuarie 2017, a expirat autorizaţia integrată de mediu a SC Kronospan Sebeş SA... cel mai mare poluator din judeţul Alba.


Pe 19 octombrie 2016 la Sebeş a avut loc o cvasi-dezbatere publică privind reînnoirea autorizaţiei celor de la Kronospan. ONG-urile au criticat atunci nu doar poluarea cu formaldehidă (şi alte substanţe) produsă de Kronospan Sebeş, ci şi activitatea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Alba, care nu a făcut mai nimic în privinţa rezolvării problemelor ridicate de oameni.

Cu ocazia dezbaterii din octombrie 2016 reprezentanţii asociaţiei PrimaNatura au solicitat suspendarea procedurii de emitere a Autorizaţiei Integrate de Mediu pentru SC Kronospan Sebeş SA, din cauza nerezolvării problemelor privind monitorizarea poluanţilor emişi de compania austriacă, dar şi din cauza problemelor care privesc impactul asupra sănătății populației. Formaldehida emisă de Kronospan este considerată unul din factorii care provoacă, favorizează apariţia cancerului.
 
 

 
Dezbaterea publică din 19 octombrie 2016 a fost o etapă OBLIGATORIE în procesul de obţinere unei noi autorizaţii integrate de mediu pentru o perioadă de 10 ani.
 
*Astăzi, luni, 9 ianuarie 2017, pe site-ul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Alba există un singur anunţ de mediu privind o altă companie, o companie naţională care activează şi în judeţul Alba, Transavia.
 
 
Foto: februarie 2016 - SC Kronospan Sebeş SA văzut de la Alba Iulia
 
 
CITEŞTE şi:
 
 
Taguri: Kronospan, Sebes, autorizatia integrata de mediu, agentia pentru protectia mediului

Ratari

Criticisme (3)

Mihai
09-01-2017
Din pacate, au primit autorizatia http://www.anpm.ro/web/apm-alba/stiri/-/asset_publisher/U3pMdITlwl4f/content/autorizatie-integrata-de-mediu-nr-ab-1-9-01-2017-beneficiar-sc-kronospan-sebes-sa?p_p_auth=Q89n6xwA
Raspunde
Autor
09-01-2017
Nu inteleg unde si cand l-au publicat .... am stat cu site-ul lor deschis toata ziua ! Acum se pare ca este acolo !
Raspunde
Autor
09-01-2017
Smecheri baietii. L-au pus la ora 16.00 si au plecat acasa cu totii... ca sa nu raspunda la emailuri si telefoane !
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>