#447
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Deseurile municipiului Alba Iulia vor fi duse in continuare la Cristian, judetul Sibiu

Deseurile municipiului Alba Iulia vor fi duse in continuare la Cristian, judetul Sibiu

Revista nr. 376 | 10-01-2017 | Alexandru Mitchievici


La 16 iulie 2015 toate gropile de gunoi au fost închise oficial, aşa cum se specifica în înţelegerea României cu Comisia Europeană. Acest lucru este cunoscut de autorităţile din judeţul Alba de 10 ani de zile, perioadă în care putea fi demarat procesul administrativ-economic de realizare a unor depozite de deşeuri conforme cu cerinţele europene. Evident, acest lucru nu s-a întâmplat şi acum la începutul anului 2017, primăriile din Alba duc gunoiul menajer la Groapa de Gunoi de la Cristian, judeţul Sibiu.


CJ Alba a realizat un sistem de management integrat al deşeurilor din judeţ în care sunt prevăzute construirea unor staţii de depozitare a deşeurilor, dar şi un mare depozit ecologic.

Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor prevede realizarea unui Depozit Ecologic de Deşeuri la Galda de Jos, dar lucrările întârzie şi întârzie...

Depozitul Ecologic de la Galda de Jos trebuia să fie finalizat, funcţional, la data de 1 iulie 2016, lucru care evident nu s-a întâmplat !

Într-o postare din 9 ianuarie, pe Facebook, primarul Mircea Hava încearcă să justifice lipsa de iniţiativă din ultimii 10 ani în acest domeniu, incompetenţa autorităţilor locale şi judeţene, încearcă să justifice faptul că oraşul Alba Iulia nu are încă un Depozit Ecologic de Deşeuri: 

„E datoria noastra, ca administratori, sa gasim solutii inca inainte de a aparea problemele. Cam asa stau lucrurile si in ceea ce priveste colectarea deseurilor menajere in Alba Iulia. Si postez acum pentru ca a fost nevoie de o rezolvare si am gasit acea rezolvare acum, nu maine, nu saptamana viitoare, nu dupa ce muntii de gunoaie ar fi invadat zone intregi din oras. In deplasarea si intalnirea de azi, de la Sibiu. Se cuvine sa le multumesc pentru intelegere partenerilor nostri de acolo. Stiu ca va suna cunoscut, stiu ca am mai trecut prin asta si stiu si cui ar trebui sa-i "multumim" pentru asta. Dar nu "multumirile" si pasarea responsabilitatii sunt stelele noastre calauzitoare. Pe scurt: in 10 ianuarie urma sa expire contractul pentru depozitarea deseurilor menajere din Alba Iulia la halda de la Cristian - Sibiu. Nu am asteptat sa se faca 10, 11, 17... si am prelungit intelegerea cu cei de acolo pentru a putea depozita in continuare la ei, pana la finalizarea investitiei de la Galda de Jos, cand lucrurile vor intra in normal si la noi in zona. Urmeaza un set de documente oficiale, dar suntem pe drumul cel bun. Deci nu aveti de ce va face griji, deseurile menajere din Alba Iulia vor fi ridicate, in continuare, dupa programul cunoscut si cu care sunteti deja obisnuiti. Cum si in ce fel acoperim toate perioadele, ramane in sarcina noastra. Cred ca nimeni nu a stiut ca o zi nu ne am putut deplasa la Sibiu din cauza autostrăzii înzăpezite. Local, nu s a simțit nicio diferență. Si chiar, de ce s-ar fi simtit ?”.
 
 
Foto: Groapa de Gunoi de la Pârâul Iovului, Alba Iulia, 20 iulie 2015
 

CITEŞTE şi:
 
Taguri: deseurile, Alba Iulia, halda, Cristian, Paraul Iovului

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>