#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Deschiderea anului de instructie 2017 la Batalionul de Geniu de la Alba Iulia

Deschiderea anului de instructie 2017 la Batalionul de Geniu de la Alba Iulia

Revista nr. 376 | 09-01-2017 | Alexandru Mitchievici


Luni, 9 ianuarie 2017, la Batalionul 136 Geniu Apulum de la Alba Iulia a avut loc festivitatea de deschidere a anului de instrucţie 2017 cu participarea întregului personal al unităţii.


Activitatea a fost condusă de lt.col. Antonel Vlăsceanu. Începutul noii perioade de instruire marchează un prilej de autoevaluare şi de evidenţiere a rezultatelor obţinute de angajaţii unităţii în cadrul procesului de instrucţie din anul anterior, dar şi transmiterea obiectivelor, misiunilor şi priorităţilor de instruire pentru anul 2017.

Cu acest prilej a fost prezentat bilanţul principalelor activităţi din anul 2016 la care au participat geniştii albaiulieni:
- exerciţiul româno-american „Resolute Castle 16”, din perioada mai-septembrie, care a avut drept scop îmbunătăţirea infrastructurii pentru instrucţie a Poligonului Cincu şi creşterea interoperabilităţii dintre structurile de geniu ale Armatei SUA şi structurile de geniu din Forţele Terestre;
- exerciţiul multinaţional „IEL MILU 16” din lunile aprilie şi noiembrie organizate în Zagreb şi municipiul Brăila, unde ofiţeri şi subofiţeri din cadrul unităţii s-au instruit în comun cu militari din Croaţia, Bulgaria şi Georgia pentru organizarea, planificarea şi executarea misiunilor destinate sprijinului de geniu pentru infrastructura de logistică;
- exerciţiul de mobilizare „MOBEX AB-16” din luna octombrie;
- desfăşurarea instrucţiei prin practicare pentru dragarea lacurilor, reabilitarea drumului şi a podeţelor din Complexul de poligoane „Perii Dăii” din judeţul Sibiu.

Obiectivul fundamental pentru anul de instrucţie 2017 îl constituie dezvoltarea capacităţii de planificare şi conducere în cadrul comandamentului, a operaţiilor la nivel tactic, concomitent cu dezvoltarea capabilităţilor subunităţilor în scopul îndeplinirii misiunilor de sprijin genistic, asigurării reacţiei imediate pe teritoriul naţional şi pregătirii de mobilizare, conform organizării şi dotării actuale, se arată într-un comunicat al Batalionului de Geniu Apulum.
 
 
CITEŞTE şi:
 
Taguri: deschiderea anului de instructie, batalionul de geniu, Alba Iulia, Antonel Vlasceanu

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>