#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Primaria Sebes incepe colectarea taxelor si impozitelor

Primaria Sebes incepe colectarea taxelor si impozitelor

Revista nr. 376 | 10-01-2017 | Alexandru Mitchievici


Locuitorii din Sebeş îşi pot achita taxele începând cu ziua de luni, 16 ianuarie 2017.


Orarul pentru plata taxelor şi impozitelor locale aferente anului 2017 este următorul (persoane fizice şi juridice):

Luni: 8.30 - 18.00
Marţi, miercuri şi joi: 8.30 - 16.30
Vineri: 8.30 - 16.00

De notat faptul că primarul Dorin Nistor a propus aplicarea nivelului minim al impozitelor şi taxelor locale, conform Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, pentru persoanele fizice - precizează un comunicat al Primăriei Municipiului Sebeş.

Pentru plata cu anticipaţie a impozitului pe întregul an, până la data de 31 martie a anului respectiv, pentru clădiri, terenuri şi mijloace de transport, se păstrează acordarea bonificației de 9,99 %, aceasta fiind valoarea maximă admisă de lege.

Reducerea valorii impozabile a clădirilor, în funcție de anul terminării acestora:
- cu 50% pentru clădirea care are o vechime de peste 100 de ani
- cu 30% pentru clădirea care are o vechime între 50 de ani și 100 de ani inclusiv
- cu 10% pentru clădirea care are o vechime între 30 de ani și 50 de ani inclusiv.

Scutiri de la plata impozitului (şiu beneficiarii acestora):

1. clădirile și terenurile aferente acestora, precum și un mijloc de transport, aflate în proprietatea veteranilor de război, a văduvelor de război și a văduvelor necăsătorite ale veteranilor de război;

2. clădirea folosită ca domiciliu și terenul aferent acesteia, precum și un mijloc de transport, aflat în proprietatea persoanelor cu handicap grav sau accentuat și a persoanelor încadrate în gradul I de invaliditate, respectiv a reprezentanților legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat și a minorilor încadrați in gradul I de invaliditate;

3. clădirile și terenul aferent acestora care, potrivit legii, sunt clasate ca monumente istorice;

4. clădirile la care proprietarii au executat pe cheltuială proprie lucrări de intervenție pentru creșterea performanței energetice, pe o perioadă de până la 7 ani de la efectuarea lucrărilor;

5. terenurile situate în extravilanul localităților, pe o perioadă de 5 ani ulteriori celui în care proprietarul efectuează intabularea în cartea funciară pe cheltuiala proprie.

În conformitate cu Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sebeş nr. 323/2016, contribuabilii persoane fizice care achită / au achitat integral, până la data de 31.03.2017, toate obligaţiile bugetare principale restante, inclusiv amenzile, sunt scutiţi de la plata majorărilor de întârziere, se mai arată în comunicatul Primăriei Municipiului Sebeş.

În ceea ce priveşte persoanele juridice, în calculul taxelor şi impozitelor aferente bugetului local s-au menţinut valorile minime prevăzute de lege, cu excepţia impozitului pe clădiri, în cotă de 1%.
 

CITEŞTE şi:
 
 
Taguri: primaria Sebes, colectarea taxelor si impozitelor, aplicarea nivelului minim

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>