#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Peste 250 de pomi de Craciun confiscati de politistii din Alba

Peste 250 de pomi de Craciun confiscati de politistii din Alba

Revista nr. 373 | 19-12-2016 | Alexandru Mitchievici


Controalele efectuate de oamenii legii în pieţe, în trafic şi în teren au adus rezultate...


Vineri, 16 decembrie 2016, în timp ce au efectuat un control privind comercializarea pomilor de Crăciun în piaţa din Cugir, poliţiştii au depistat 4 bărbaţi care ofereau, spre vânzare, 117 pomi de Crăciun, cu toate că piaţa respectivă nu este autorizată, conform prevederilor legale, pentru comercializarea de material lemnos. Cei 4 bărbaţi au fost sancţionaţi contravenţional.

În aceeaşi zi, poliţiştii Serviciului Ordine Publică din IPJ Alba, împreună cu lucrători ai Direcției Silvice Alba - Ocolul Silvic Alba Iulia, au făcut un control într-o piaţă din municipiu. Cu această ocazie au fost depistate două persoane care vindeau 64 de pomi de Crăciun, fără ca piaţa respectivă să fie autorizată pentru comercializarea de material lemnos. Cei doi comercianţi au fost sancţionaţi contravenţional, potrivit art. 20 lit. d din Legea 171/2010.

Tot vineri, 16 decembrie, în urma controalelor în teren, poliţiştii din Vadu Moţilor şi Arieșeni, împreună cu lucrători silvici şi jandarmi, au găsit un număr total de 45 de pomi de Crăciun, abandonaţi, în locurile numite „La Râpă”, de pe raza localităţii Popeştii de Sus, respectiv „Băjiţa”, de pe raza localităţii Dealu Bajului.

Sâmbătă, 17 decembrie 2016, poliţiştii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos au depistat în trafic pe raza localităţii Tăuşi un bărbat de 32 de ani, din Gârda de Sus. Acesta transporta cu o autoutilitară 81 de pomi de Crăciun, dar bărbatul nu avea acte decât pentru 52. Drept urmare 29 copaci au fost confiscaţi.

Toţi cei care încercau să comercializeze au fost sancţionaţi conform art. 19 alin 1 lit. b din Legea 171/2010, şi 255 de pomi de Crăciun au fost confiscaţi şi predaţi ocolului silvice pentru valorificare.
 
CITEŞTE şi:
 
 
Taguri: peste 250 de pomi de Craciun confiscati, politistii, judetul Alba, ocoalele silvice, pomi de Craciun

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>