#451
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Premiul Revistei Discobolul pentru cea mai buna carte de poezie a anului 2015

Premiul Revistei Discobolul pentru cea mai buna carte de poezie a anului 2015

Revista nr. 373 | 24-12-2016 | Alexandru Mitchievici


Poetul aiudean Ioan Hădărig a primit premiul Uniunii Scriitorilor din România filiala Alba-Hunedoara pentru anul 2015.


Premiul a fost acordat sâmbătă, 17 decembrie 2016, în cadrul galei organizate de filiala Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România și revista de cultură „Discobolul” (revista USR Alba-Hunedoara).

Ioan Hădărig a primit Premiul revistei Discobolul (editată de filiala Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România) pentru cartea de poezie a anului 2015: este vorba de volumul „Imagini cu zei interzişi”, carte aparută la Editura Tipo Moldova din Iaşi.

Apărută în Colecţia Opera Omnia. Poezie contemporană, cartea lui Ioan Hădărig reprezintă o antologie cu poeme scrise între anii 1995-2015.

Despre poezia lui Ioan Hădărig:

Constantin Cubleşan, critic şi istoric literar: „E o poezie de un tip special al notaţiei lirice, poetul fiind preocupat mereu nu atât de transformarea imagistică a trăirilor, cât de numirea lor simbolică, printr-o debordantă alăturare metaforică a cuvintelor”.

Aurel Pantea, critic şi istoric literar: „Poemele lui Ioan Hădărig se nutresc dintr-o obsesie recurentă. Nucleul acesteia e vieţuirea în clipă. Toate imaginile acestor poeme dau seamă de relaţiile conştiinţei lirice cu timpul. Experierea timpului e chiar tema acestor poeme... Poetul exhibă un imaginar fără retorisme, versurile au sobrietatea unor sentinţe”.
 
 
CITEŞTE şi:
 
Taguri: poetul Ioan Hadarig, Alba Iulia, premiul USR, cea mai buna carte de poezie a anului 2015, uniunea scriitorilor din Romania

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>