#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
De Ziua Nationala, defilare cu peste 600 de militari la Alba Iulia

De Ziua Nationala, defilare cu peste 600 de militari la Alba Iulia

Revista nr. 369 | 27-11-2016 | Alexandru Mitchievici


Alba Iulia. Peste 600 de militari și peste 65 de mijloace tehnice vor participa la defilarea militară de Ziua Naţională.


Este vorba de angajaţi ai Ministerului Apărării Naționale, ai Ministerului Afacerilor Interne și ai Serviciului Român de Informații care joi, 1 decembrie, ora 13.00, vor lua parte la ceremonia militară organizată cu ocazia Zilei Naționale a României.

Ministerul Apărării Naționale va participa cu militari aparținând Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, Batalionului 136 Geniu „Apulum”/ Brigada 10 „Dunărea de Jos”, Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, Centrului 346 Comunicații RMNC de la Sebeş.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne vor fi compuse din pompieri ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba și din jandarmi ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Alba. De asemenea la manifestare, participă cu efective și tehnică și reprezentanți ai Serviciul Român de Informații.

În ziua de 1 decembrie, în intervalul orar 9.00-12.30, militarii vor participa şi la depunerile de coroane și jerbe de flori la anumite monumente din Alba Iulia:
la monumentul „I. C. Brătianu”, începând cu ora 9.00
la monumentul „Iuliu Maniu”, începând cu ora 9.40
la monumentul „Regele Ferdinand şi Regina Maria”, începând cu ora 10.20
la monumentul „Mihai Viteazul”, începând cu ora 10.40.

IMPORTANT: antrenamentul general pentru ceremonia militară de la Alba Iulia va avea loc miercuri, 30 noiembrie, în intervalul orar 13.00-14.00 pe Bulevardul 1 Decembrie, dinspre Colegiul Naţional „HCC” spre Hotelul „Cetate”. Circulația va fi oprită în intervalul orar 12.45-14.15.

În aceeaşi zi, miercuri, 30 noiembrie, în intervalul orar 9.00-11.45, se vor face antrenamente pentru ceremoniile militare care vor avea loc la monumentele lui I. C. Brătianu, Iuliu Maniu, Regele Ferdinand și Regina Maria și la statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul din municipiul Alba Iulia.

*De notat că în 2015 la Alba Iulia au fost peste 1.200 de militari în parada militară de Ziua Naţională !
 
 
CITEŞTE şi:
 
 
Taguri: ziua nationala, defilare, peste 600 de militari, Alba Iulia, parada militara, repetitii

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>