#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Grupul brasovean Folk Two a castigat concursul Festivalului Ziua de Maine 2016

Grupul brasovean Folk Two a castigat concursul Festivalului Ziua de Maine 2016

Revista nr. 368 | 14-11-2016 | Alexandru Mitchievici


Grupul Folk Two din Braşov a câştigat concursul din cadrul celei de-a XII-a ediţii a Festivalului Ziua de Mâine de la Alba Iulia.


Grupul „Folk Two” este format din două tinere interprete din Braşov: Iulia Lupșa (17 ani), elevă la Liceul Teoretic „George Moroianu” Braşov şi Rodica Boldorea (33 de ani), violonistă la Opera din Braşov.

„Sunt foarte fericită pentru premiul obţinut. Eu am început să cânt muzică folk în urmă cu patru ani, am început să compun şi să cânt, iar apoi am întâlnit-o pe colega mea şi mi-a plăcut foarte tare de ea astfel că am decis să facem o colaborare împreună. Publicul din Alba Iulia a fost foarte primitor, foarte cald şi ne-a ajuns la inimă. A fost o experienţă extraordinară”, a declarat Iulia Lupşa.

Colega ei spune: „Eu am făcut muzică clasică şi doar de anul trecut m-am apropiat de muzica folk. Mi-a plăcut vocea Iuliei şi felul în care ea cântă la chitară pentru că are o energie pură pe care numai un copil de 17 ani, drăguţ şi dulce, cu mintea atât de frumoasă şi cu gânduri frumoase poate să aibă. I-am propus să mergem la festival la Alba Iulia cu câteva piese, am început să muncim şi iată-ne aici (…). M-am simţit extraordinar la Alba Iulia datorită publicului minunat care nu ne aşteptam să ne aplaude chiar după primele versuri ale primei piese”.

Ca un premiu suplimentar, câştigătoarele Festivalului Ziua de Mâine 2016 au primit invitaţia de a participa la tabăra de folk de la Calafat, premiu oferit de cantautorul Dan Vană.

„Vrem să rămânem în această formulă de colaborare, să ne depăşim nivelul şi grupul „Folk Two” să fie cunoscut în toată ţara”, a mai spus Iulia Lupşa.

Locul II. O altă interpretă s-a clasat pe locul II: Raluca Marinescu (24 de ani) este din Caracal (ca şi unul din cei care s-a ocupat de partea media a festivalului, colegul nostru Dan Lungu); ea este studentă în anul 6 la Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca. Ea povesteşte că s-a îndrăgostit de muzică folk în urmă cu aproape 6 ani. A mai fost prezentă la Ziua de Mâine în 2012.
 
 
 
 
Raluca Marinescu: „Pot spune că nu mă aşteptam la acest premiu dar mă bucur foarte tare că publicul şi juriul au fost impresionaţi de prestaţia şi piesele mele. Am mai fost la Festivalul „Ziua de Mâine” în urmă cu patru ani şi am plecat cu nişte impresii foarte plăcute. Publicul este primitor şi gustă muzica folk. La Alba Iulia este un festival de calitate şi cei care îşi doresc să participe la un concurs serios nu ar trebui să îl rateze” a spus Raluca Marinescu.

Locul III a fost obţinut de Şerban Florian Goşa (18 ani), elev în clasa a XI-a la Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia. Cântă muzică folk din clasa a doua, fiind unul dintre cursanţii profesorului albaiulian de muzică folk Daniel Avram.

„A fost un festival foarte frumos, bine organizat, cu emoţii în spatele scenei pentru noi concurenţii. Toţi am aşteptat cu emoţii dar şi cu nerăbdare să intrăm în scenă şi să ne întâlnim cu publicul minunat. Ca în fiecare an publicul de la „Ziua de Mâine” a fost foarte cald, a aplaudat şi a cântat inclusiv cu noi, tinerii interpreţi, la anumite piese. Un public ca la Alba Iulia nu am întâlnit în nici un festival”, a declarat Şerban Florian Goşa.
 
Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” este organizat de Consiliul Judeţean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena Alba”, în parteneriat cu Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia.
 

Câştigătorii festivalului:

2005 - Grupul Nu Acum (din Iaşi)
2006 - Silvan Stâncel (Alba Iulia)
2007 - Grupul Litua (Tg. Jiu, judeţul Gorj)
2008 - Alina Zaharia (Bucureşti)
2009 - Grupul Noi (Câmpina, judeţul Prahova)
2010 - Alexandra Sidor (Năsăud)
2011 - Alexandra Andrei (Negreşti, judeţul Vaslui)
2012 - Cosmin Vaman (Bacău)
2013 - Mihai Boicu (Suceava)
2014 - Laura Todică (Alba Iulia)
2015 - Adrian Tihan (Fălticeni, Suceava)
2016 - Grupul Folk Two (Braşov).
 
 
Sursa foto: Centrul de Cultură Augustin Bena
 

CITEŞTE şi:
 
 

Grupul brasovean Folk Two a castigat concursul Festivalului Ziua de Maine 2016 Grupul brasovean Folk Two a castigat concursul Festivalului Ziua de Maine 2016
Taguri: grupul brasovean Folk Two, concursul festivalului Ziua de Maine, Iulia Lupsa, Raluca Marinescu, Rodica Boldorea

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>