#447
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Festivalul de chitara de la Reghin 2016...

Festivalul de chitara de la Reghin 2016...

Revista nr. 366 | 06-11-2016 | Alexandru Mitchievici


În perioada 17-19 noiembrie 2016 Oraşul viorilor găzduieşte a doua ediţie a evenimentului Acustic Live Festival.


Evenimentul de la Reghin, judeţul Mureş, spun organizatorii, reprezintă o premieră în România în ceea ce privește formatul, organizatorii dorind să atragă și să promoveze pe scena de la Reghin chitariști amatori și profesioniști indiferent de stilul muzical. Acustic Live Festival este singurul festival concurs din România pentru promovarea chitarei și a muzicii acustice live indiferent de genul muzical. Festivalul cuprinde două secțiuni: concurs și recitaluri.

Trofeul festivalului este în valoare de 4.000 lei plus o chitară marca Hora, Premiul Libris Braşov Special al Juriului este în valoare de 500 lei plus o chitară marca HORA. De asemenea sunt 6 premii constând fiecare într-o chitară marca Hora.
 
 
 
 
Pe scena de la Reghin vor urca A.G. Weinberger, Vali Răcilă, Alina Manole, Adrian Sărmășan, Anotimpuri, Angela Mariașiu, Catsontheroof, Silvan Stâncel.

Nicu Alifantis va fi prezent cu o dublă lansare: volumul „FaceCarte” și CD-ul Madame Mon Amour.

„Festivalul se adresează tuturor iubitorilor de chitară și muzică bună! Este un moment de bucurie și emoție specială. Vor fi prezenți la Reghin artiști deosebiți care cu siguranță vor încânta publicul. Dacă iubiți chitară vă invit fie în concurs fie ca spectator în sală. Mulțumesc în mod cu totul special domnului director Marcel Naste pentru deschiderea culturală necondiționată și pentru susținerea acestui proiect unic. Mulțumiri speciale adresez partenerior mass-media și celor care ne susțin financiar și logistic: PRIMĂRIA REGHIN, SC HORA SA, LIBRIS.RO. Mulțumiri speciale adresez doamnei Maria Precup - Primar Reghin, domnului Nicolae Bâzgan - director SC Hora SA, domnului Virgil Oniță - director Libris Brașov ! Mulțumiri speciale adresez tuturor artiștilor invitați care au acceptat participarea în recitaluri ! Nu în ultimul rând mulțumesc tuturor celor care susțin acest eveniment și în mod cu totul special publicului de la Reghin”, Silvan Stâncel, inițiatorul festivalului.

„Acustic Live Festival - un proiect de anvergură cu multe ambiţii dar şi multe realizări. O a II-a ediţie confirmă împlinirea obiectivelor ce au avut rol în primul act al festivalului. Necesitatea acestui suflu armonic este ca o reîntoarcere în consonanţa eternităţii regăsită în continuitatea oricărui fapt dornic să rodească în fiecare an noi fructe din ce în ce mai frumoase şi mai calitative. Cred cu mare responsabilitate că voinţa omului construiește porţi şi trepte spre un ideal ce îşi găseşte întotdeauna performanţa şi profesionalismul în creaţie. Festivalul vine ca un vindecător de răni ce nu lasă să se vadă durerea şi doar să compenseze ineditul şi în acelaşi timp firescul. Mulţumiri Primăriei şi Consiliului Local pentru sprijin şi pentru faptul că au înţeles necesitatea unui astfel de fenomen la Reghin. O mare realizare şi un mare piedestal cultural. Reghinul învie instrumentul cozilor prin cultură, consolidând muntele vibraţiei intelectual-morale. „Reghinul - hrana sufletului prin artă şi cultură”, a precizat Marcel Naste, directorul tehnic al festivalui.
 

CITEŞTE şi:
 
 
Taguri: festivalul de chitara, Reghin, Acustic Live Festival, Silvan Stancel, chitaristi, Adrian Sarmasan, Angela Mariasiu

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>