#451
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Rosia Montana a fost inclusa pe lista indicativa UNESCO

Rosia Montana a fost inclusa pe lista indicativa UNESCO

Revista nr. 366 | 28-10-2016 | Alexandru Mitchievici


Miercuri, 26 octombrie 2016, la sediul UNESCO de la Paris a avut loc şedința celei de-a 40-a sesiuni de lucru a Comitetului Patrimoniului Mondial.


Plenul adunării a adoptat documentul WHC/16/40.COM/8A, care cuprinde propunerile statelor pentru obiectivele solicitate a fi incluse în lista indicativă a UNESCO. Propunerea României este Roşia Montană: situl Roșia Montană a fost inclus pe lista indicativă UNESCO.

România a fost reprezentată de Irina Iamandescu - directoare în cadrul Institutului Național al Patrimoniului din București, ambasadorul Adrian Cioroianu - delegat permanent al României la UNESCO, și de Flavio Pironea - delegat permanent adjunct al României la UNESCO.

Prin acest vot UNESCO a validat iniţiativa din 5 februarie 2016 a ministrului Culturii din România Vlad Alexandrescu. „Este încă un pas înainte pentru includerea Roșiei Montane pe lista Patrimoniului UNESCO”, spune fostul ministru Vlad Alexandrescu.
 
În zilele următoare vor fi stabiliţi paşii care trebuie făcuţi până la finalizarea procesului prin care Roşia Montană va deveni oficial parte a patrimoniului UNESCO.
 
Situat în judeţul Alba situl Roşia Montană conţine vestigii din diferite epoci istorice: romană, medievală şi modernă, practic este vorba de o istorie a mineritului de 2.000 de ani şi o locuire la fel de îndelungată.
 
*Astăzi Ministerul Culturii din România este condus de Corina Ioana Şuteu !
 

CITEŞTE şi:
 
Taguri: Rosia Montana, inclusa, lista indicativa, UNESCO, patrimoniu, Corina Ioana Suteu

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>