#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Primar smart intr-un oras pentru baieti destepti

Primar smart intr-un oras pentru baieti destepti

Revista nr. 364 | 20-10-2016 | Alexandru Mitchievici


Între două nu te plouă spune un vechi proverb românesc... pe care primarul Hava se pare că nu l-a învăţat. De fapt nici nu se ascunde când vine vorba de pasiunile sale, umane până la urmă pentru un om de 60 de ani !


Dar mai nou primarul lor (nu al meu) se laudă pe facebook cu Smart City, adică un oraş al băieţilor deştepţi, care nu doar pavează şi restaurează tot ce prind pe bani publici, dar pun şi becuri inteligente, internet pe stradă moca, autobuze super-scumpe pentru care îţi cumperi biletul cu un singur sms...
 
De curând Primăria Alba Iulia a câştigat o şustă cu Orange România, firma de telefonie mobilă....
 
Iată:
„Îmi face plăcere să anunț că cele mai avansate discuții și primul acord de parteneriat în cadrul #AlbaIuliaSmartCity2018, le concretizăm cu #OrangeRomânia, pentru 13 proiecte finanțate integral din bugetul companiei și al colaboratorilor acesteia. De altfel, ei au câștigat premiul pentru cel mai bun proiect de Smart City la nivel național, din #România. Inventarul prezenței Orange în Alba Iulia însumează mai multe repere: orașul nostru devine, din aceasta toamnă, primul oraș inteligent din țară; din septembrie, 15 autobuze #STP Alba Iulia sunt echipate cu Wi-Fi Orange și cu soluția de monitorizare a calității aerului; Orange va introduce Wi-Fi securizat în Universitatea „1 Decembrie 1918”, în Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan" și Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian". Lucrăm la soluții inteligente de gestionare a utilităților publice. De asemenea, un oraș inteligent este unul care știe să se promoveze prin metode noi și creative. Alba Iulia va avea în jurul Cetății beacon-uri, senzori de interacțiune care informează turiștii despre muzee, clădiri monument, dar și despre restaurante sau pub-uri. Aplicația va putea detecta aceste beacon-uri în mai multe zone din oraș pentru diverse utilități, în principal de informare. Un oraș inteligent are grijă de mediul de afaceri. Orașul nostru va fi inclus în 2017 în programul Innovation Labs, susținut de Orange, prin care cei cu inițiative antreprenoriale grupați în start-up-uri tehnice sunt ajutați să-și dezvolte firmele prin proiecte ce pot fi lansate pe piață imediat.
Pentru cei care mai aveau dubii, suntem pregătiți să trecem la next level! Cine știe, poate în curând ne vom înfrăți cu Silicon Valley și vom avea primar programator :)”.
 

Foto: Mircea Hava facebook
 

CITEŞTE şi:
 

 
 
Taguri: primar smart city, baieti destepti, fete faine, Alba Iulia

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>