#447
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Expozitie... de poveste la Alba Iulia

Expozitie... de poveste la Alba Iulia

Revista nr. 363 | 10-10-2016 | Alexandru Mitchievici


Marţi, 11 octombrie 2016, la Alba Iulia are loc expoziţia „...de poveste”. Expoziţia cuprinde lucrări realizate de Ana-Maria (Anca) şi Mihai Ariciu, doi artişti din Alba Iulia.


Evenimentul va avea loc începând cu ora 17.00 în spaţiul expoziţional al CJ Alba de la Poarta a III-a a Cetăţii bastionare din Alba Iulia. Prezintă profesorul şi artistul plastic Diana Ţuculescu.

În expoziţie sunt prezentate lucrări din ceramică şi lemn pictate de cei doi artişti albaiulieni.
 
 
 
 
Mihai Ariciu vorbeşte despre expoziţie: „Am putea numi demersul nostru „variaţiuni pe aceeaşi temă”, tema aleasă împreună şi premeditat pentru această expoziţie. Acest demers ţine de o arheologie vizuală, de sondare în culturi străvechi - nu atât temporal, ci prin modul spiritual de înţelegere a lumii.

Deşi diferiţi în exprimare, ne-am regăsit în originea comună a căutărilor noastre, într-o lume veche, orientală, arhaică, dar şi medievală, în motive ce se repetă: pasare, pom, cuplu, motive originare, de început de lume, o lume de a cărei existenţă noi, modernii, ne îndoim, dar care prin intermediul mitului, al poveştilor arhaice ajung să ne fascineze.

Mai interesaţi de suprafaţa decorată decât de formă, am creat obiecte-pretext pentru a povesti uneori cu melancolie, alteori cu ironie sau chiar cu umor despre o lume unde visul şi ludicul se împletesc, unde realităţile fuzionează.

Într-un ev al seriei, al multiplicării şi al depersonalizării am redescoperit gustul pentru meşteşug, pentru gestul-amprentă, pentru aplecarea cu migală, uneori caligrafică, asupra desenului, pentru relaţia cu obiectul, iar materialele alese, brute, „vechi”,lemnul şi lutul au întărit această relaţie.

Expoziţia noastră se vrea a fi o instalaţie, o singură lucrare de mari dimensiuni formată din mici fragmente, crâmpeie de poveşti şi nu o înşiruire de obiecte-concept de sine stătătoare”.
 
 
CITEŞTE şi:
 
 
Taguri: expozitie, de poveste, instalatie, CJ Alba, spatiul expozitional, Alba Iulia, Mihai Ariciu, Ana-Maria Ariciu, ceramica

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>