#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Acuzat de coruptie, Vasile Blaga s-a retras de la sefia Noului PNL

Acuzat de coruptie, Vasile Blaga s-a retras de la sefia Noului PNL

Revista nr. 361 | 28-09-2016 | Alexandru Mitchievici


28 septembrie 2016. Veşti bune de la Marele Noul PNL. Pedelistul Vasile Blaga a demisionat din funcţia de copreşedinte PNL şi din funcţia de şef al campaniei liberale pentru Parlament !


Demisia lui Blaga vine după ce DNA Ploieşti l-a acuzat pe Blaga de trafic de influenţă într-un dosar în care se prezintă modul cum se scurgeau bani publici spre PD (devenit PDL în 2007).

În acest dosar Vasile Blaga va fi cercetat sub control judiciar...
 
La şefia Noului PNL rămâne Alina Gorghiu... care nu pare în stare să facă faţă agresiunii vechilor pedelişti care doresc să controleze PNL-ul în detrimentul vechilor liberali.

Acţiunea DNA Ploieşti ne aduce aminte că la Alba Iulia nu există DNA, cel puţin nu a scos nici un dosar care să ne dezvăluie corupţia uriaşă de la Primria Alba Iulia şi de la PDL Alba.
 
 
http://plaiuluminatu.ro/articol--322--9--6145--Elena-Udrea-despre-coruptia-din-PDL-in-cei-10-ani-ai-Regimului-Basescu.html
 
 
Elena Udrea a atras de mai multe ori atenţia că doar ea a plătit pentru corupţia din vechiul PDL ! Dosarul Blaga de la DNA Ploieşti a pornit probabil de la fosta sa colegă Elena Udrea, favoorita lui Traian Băsescu !
 
 
Comunicat DNA Ploieşti :
 

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus efectuarea urmăririi penale față de următorii suspecți:

ȘTEFAN GHEORGHE, la data faptelor vicepreședinte al unui partid aflat la guvernare și primar al municipiului Piatra Neamț, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de influență și folosirea influenței funcției de conducere într-un partid politic, în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite

BERDILĂ HORAȚIU BRUNO, reprezentant al unei societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de cumpărare de influență

BLAGA VASILE, la data faptelor secretar general al unui partid aflat la guvernare și senator în Parlamentul României, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe ce conturează următoarea stare de fapt:
La nivelul anului 2009, în cadrul formațiunii politice aflate la guvernare a existat o înțelegere vădită între persoane cu funcții de conducere și anume secretarul general Blaga Vasile și vicepreședintele Ștefan Gheorghe, în sensul obținerii de bani pentru partid. Potrivit înțelegerii, acest lucru urma să fie realizat prin numirea, cu ajutorul miniștrilor desemnați politic, a unor persoane agreate la conducerea companiilor naționale și instituțiilor publice din subordinea acestor ministere, prin intermediul cărora să se procedeze la atribuirea unor contracte de achiziție publică către firme dispuse să,,cotizeze” pentru formațiunea politică din care cei doi făceau parte.

În acest sens, suspectul Ștefan Gheorghe, în calitate de vicepreședinte al partidului aflat la guvernare, și-a folosit în mod direct influența deținută în mediul politic și a determinat persoanele cu putere de decizie de la nivelul ministerelor de resort să numească la conducerea unei companii naționale din domeniul energiei o anumită persoană. Respectiva persoană fusese agreată de suspecții Ștefan Gheorghe și Blaga Vasile și a fost dispusă să contribuie - indirect - la finanțarea partidului cu sume de bani, prin atribuirea preferențială a unor contracte de achiziție publică către diverse societăți indicate.

În perioada 2011-2012, suspectul Ștefan Gheorghe l-a informat pe suspectul Blaga Vasile asupra demersurilor prin care, prin intermediul directorului unei companii naționale din domeniul energiei se urmărea obținerea de bani pentru partid. Concret, prin încheierea de contracte de către respectiva companie națională - prin licitații trucate - cu firma suspectului Berdilă Horațiu Bruno, acesta a transferat din contractele respective o anumită sumă de bani la partid, reprezentând un procentaj prestabilit din valoarea contractelor.

Astfel, în perioada 2011-2012, suspectul Ștefan Gheorghe i-a condiționat persoanei numite prin influența sa, că va fi menținută în funcția de conducere la compania națională din energie dacă vor fi atribuite societății reprezentate de Berdilă Horațiu Bruno o serie de contracte de achiziții servicii și produse IT.

În paralel, Ștefan Gheorghe i-a promis lui Berdilă Horațiu Bruno că va interveni la directorul companiei, astfel încât firma omului de afaceri să câștige licitațiile publice organizate, iar în schimb, a pretins și a primit un procentaj cuprins între 10 și 25% din valoarea fiecărui contract astfel încheiat, primind pentru sine și pentru formațiunea politică din care făcea parte suma totală de aproximativ 25.000.000 lei.

Primirea în mod repetat de către suspectul Blaga Vasile, în perioada 2011 – 2012, în trei rânduri, prin interpus, a sumei totale de 200.000 euro, precum și de la suspectul Ștefan Gheorghe a sumei de 500.000 euro, despre a căror proveniență avea cunoștință, prin prisma celor de mai sus, a reprezentat consfințirea înțelegerii anterioare.

Suspecților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
 
CITEŞTE şi:
 
 
Taguri: acuzat de coruptie, Vasile Blaga s-a retras, sefia Noului PNL, copresedinte, pedelistii, influenta

Ratari

Criticisme (1)

Maxx
29-09-2016
Frumoasa surpriza de la Ploiesti. Domnilor procurori va asteptam sa veniti si la Alba Iulia...
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>